Aparitia Covid 19 in lume a declansat o mare nenorocire. Granitele sunt deschise in sens figurat, oamenii circula de la un capat al pamantului la celalalt, prin urmare ne-a cuprins ingrijoarea de cand a aparut in oraselul din China.
Nu pot uita imaginile de la televizor in care vedem oameni prabusindu-se pe strazi in China. Dupa cateva secunde ramaneau inerti. Mureau subit.
Tranzitarea virusului din Asia in Europa s-a facut mai rapid decat am crezut. Prin februarie-inceputul lui martie discutam cu colegii la serviciu despre virus si ce se mai spunea despre el, iar pe la inceputul lui martie, lumea a inceput sa isi fac provizii. Ma intalneam cu oameni cunoscuti in supermarket si anticipam lucid cu totii perioada de izolare.
Scenariul nostru era mai sumbru decat s-au desfasurat lucrurile in realitate. Ne imaginam ca vor disparea alimentele din magazine si ca ne va imparti armata paine si apa, de aceea cumparam pungi cu malai si saci cu faina.

In Germania am vazut cum se batea lumea pe hartie igienica. Peste o luna, pe 10 martie, 2020 s-au inchis scolile si ca sa iesim din case trebuia sa completam declaratia pe proprie raspundere. Persoanele de peste 65 de ani nu aveau voie sa iasa decat la anumite ore.
Virusul a ajuns si la noi, desi il consideram atat de departe. Atunci am inceput sa ne temem pentru vietile noastre si ale celor dragi.
Doua luni am stat in izolare. Am iesit doar la magazine si la farmacie sa facem aprovizionarea si parca ne aflam intr-o alta lume. Ma gaseam cu cunoscuti si ii recunosteam cu greutate din cauza mastilor. Nu putem sa imi imbratisez prietenele/prietenii ca pe vremuri si stateam la 2 metri distanta unul de celalalt. Lumea era nervoasa si scindata. Unii oameni credeau in existenta virusului si in pericolul pe care il reprezinta, in timp ce altii spuneau ca „ne prostesc pe fata”.
Oare cum poti sa crezi ca ar paraliza cineva economia nationala de bunavoie? Daca pericolul nu exista, in mod cert ca scolile ramaneau deschise pana la vacanta.
Am avut si noi victime ale virusului ucigas. Au fost oameni din linia intai: medici, asistente medicale, soferi de ambulante si pompieri, dar zvonurile urate nu au incetat sa circule.
Majoritatea populatiei a stat cuminte si inteles ce are de facut. Nici noua nu ne-a fost usor. Doua luni si jumatate nu mi-am vazut rudele. Tineam legatura telefonic si pe retelele de socializare, unde primeam si poze cu cei mici.
-Este distanta prea mare sa vin la voi si nici voi nu puteti veni, imi spunea cu regret o ruda. Crezi ca nu imi este dor de pomii infloriti, de padure si de cantatul pasarelelor? Imi lipsesc suetele de la cafea, peisajul acela de vis si prezenta voastra. Astazi i-am pus masca lui Matei si l-am luat in mall sa isi aleaga o jucarie. Era pustiu, era dezolant. M-a rugat sa il duc la jocuri si la restaurantul unde il duceai tu si pana la intrarea de la cinematograf. Peste tot scaunele erau goale. Atunci mi-a zis cu o tristete sfasietoare in glas: „Vezi, mama, toate scaunele acestea goale? Se intreaba unde sunt eu si Elena. Plang dupa noi. Vara trecuta ne cunostea toata lumea de la jocuri si de la restaurat…”

Duminica trecuta au venit pe la noi, dar cu zece zile inainte m-a anuntat:
-Sa stiti ca inainte de a veni la voi, ne-am facut testul si ni s-a pus diagnostic PCR .
Suntem curati ca lacrima.
Ruda mea isi facuse testul, de tema sa nu ne infecteze, fiindca ne iubea prea mult. Mai era o saptamana pana la venirea lor si am cautat si eu pe internet un test sigur, fiindca imi doream ca proba sa ajunga la laborator si diagnosticul sa fie pus profesonist.
Pentru toti cei care ii iubiti pe cei pe care doriti sa ii vedeti dupa izolare, cel mai sigur test covid il gsiti pe site-ul Teste-covid.ro si pretul lui este de 339 de lei. Comanda se poate plasa telefonic sau online, datele de contact fiind urmatoarele: 0756 093 416 si 0749 545 007.
Testeaza-te pentru tine si testeaza-te pentru cei din jur! Multi s-au vindecat de Covid, mai ales cand s-a intervenit la timp si virusul nu a avut timp sa afecteze plamanii si alte organe.


Cei 340 de lei reprezinta o investitie in sanatate, in prelungirea vietii personale si in protejarea vietii in general.
Ma bucur ca au aparut aceste teste pe piata, fiindca sunt instrumente eficiente de stopare a raspandirii virusului din nou.
E printre noi, dar mi se pare din ce in ce mai slab, mai ales daca luam masurile care se impun. Nu putem astepta sa fim testati pe cheltuiala statului, ci putem sa recurgem singuri la aceasta masura pentru a vedea daca ii putem vizita pe cei dragi sau nu.
Laboratorul Genetic Lab reprezinta o sursa sigura de teste Covid, avand o experienta de 20 de ani pe piata de profil din Romania. El detine toate certificarile si autorizatiile necesare. In acest laborator s-au efectuat peste 200 de teste genetice la standarde internationale, fiind lider de piata in tara noastra.
In concluzie, comandati cu incredere teste autorizate pentru depistare Covid 19, ca sa luati din timp masurile care se impun.
Indiferent de rezultat, exista sanse, daca se intervine din timp, iar masurile care se aplica pot stopa pandemia.
Stiinta este de partea noastra, punandu-ne la dispozitie cele mai bune teste de diagnostic.