Elevator, ascensoriu, lift – toate termenele sunt corecte, acest dispozitiv a fost folosit prima data in anul 1857. In timp acesta a avut parte de imbunatatiri: de la capacitatea de ridicare pana in momentul cand s-a decis folosirea curentului electric pentru a actiona ascensoriul. Iar in zilele noastre, cel mai folosit este un elevator 2 coloane . Si asta deoarece acest elevator si-a castigat popularitatea prin design-ul modern, minimalist, dar eficient.
De cand a fost inventat, majoritatea populatiei îl foloseste pentru a ridica greutati.
Designul difera, dar principiul este la fel ca primul elevator, franghie sau lant, care folosind principiul mecanic ajuta o platforma sa se miște de la stanga la dreapta, ori de sus in jos. In prezent, tehnologia fiind avansata, exista diferite moduri de actionare precum: folosirea contragreutatii sau hidraulic, acum depinde de locul unde este instalat, ce spatiu are, ce metoda prefera si lista continua.
Cele mai des folosite elevatoare sunt in industria constructoare de masini sau unde trebuie ridicate greutatile. Un exemplu de elevator este cel din service-ul de reparat masini , elevator foarfeca, elvatoare vulcanizare, elevatoare auto de 2 sau 4 coloane . Acestea fac munca unui mecanic mai usoara, daca ar trebui sa lucreze sub diferite masini sau alte componente grele.
Daca detii un elevator trebuie sa stii sa il întreti , asta inseamna mentinerea sistemului de franare, care este cea mai importanta, sa se verifice fiecare lichid pe care acesta il foloseste si daca e cazul sa il schimbe. Detinatorul trebuie sa cunoasca toate cele prezentate mai sus pentru o durata de viata mai lunga a produsului.
Cateva caracteristici tehnice ale unui elevatorului auto cu doua coloane:
– Capacitatea de ridicare de 4000 kg / automobil (la aceasta categorie se incadreaza si microbuze sau camionete);
– Inaltimea maxima de ridicare este de 1900 mm;
– Inaltimea minima de ridicare este de numai 98 mm;
– Timpul de ridicare este de numai 40 secunde iar timpul de coborare este de 60 secunde;
– Nivelul de zgomot facut de aparat este 70 db (a) 1m;
– Lungimea bratului elevatorului este intre 700-1050 mm, asigurand o capacitate foarte buna de prindere;
– Lungimea braţului scurt, de 830-1250 mm, confera elevatorului cu doua coloane posibilitati excelente pentru prinderea masinii.
Recent Comments