Dusseldorf 2011Am urmarit astazi concursul de muzica Eurovision.

Spre deosebire de alti ani, muzica de la acest concurs a fost una de calitate, am auzit niste voci iesite din comun.Muzica de calitate imbinata cu organizarea excelenta a nemtilor, care au au transfomat un stadion al unei echipe din Liga III-a germana din Düsseldorf, intr-o adevarata sala de concerte. A fost un spectacol impecabil, nemtii dovedindu-se buni organizatori.

Mi-au placut cateva voci feminine, care cred ca se vor consacra. Repezentanta Germaniei,Lena, are o vooce buna, mi-a placut reprezentantele Austriei si Sloveniei , Nadine Beiler si Maya Keuch, cu voci puternice si , clare, deosebite.De asemenea mi-a placut prestatia Italiei, cantecul si interpretarea lui Raphael Gualazzi , Marea Britanie cu Blue,Franta , Romania si foarte putin Moldova, sau Suedia.

Melodia castigatoare nu mi-a ramas in minte, ce mi-a ramas a fost prezenta scenica si desenele in nisip care au “acompaniat” cantecul, dand un plus de originalitate.

Nu stiam dinainte, cine ce va canta. Am fost la prima audiie a tuturor cantecelor.Acelea mentionate, au fost cele care mi-au ramas pe retina si au fost procesate de agregatul de la mansarda.
Celelante au trecut pe langa, si am urmarit concursul de la cap la coada.

Mi se pare de bun augur faptul ca multe tari apeleaza la cantareti de originari din tara respectiva dar stabiliti de mai multi ani in Occident sau alte state.

Din perspectiva Romaniei, consider ca e mai bine. Nu mai au loc acele lupte interne, acuzatii reciproce, scandaluri alimentate de mass-media.

Nu stiu care sunt criterile pentru votare, prezenta scenica, interpretare, melodie, juriul publicului cu cel al specialistilor.Un lucru este cert , foarte multe formatii s-au inspirat din melodii vechi ale unor formatii celebre.
Acest lucru imi pune un semn de intrebare, chiar nu mai exista inspiratie, sau se doreste a se merge la sigur pentru un succes ?

Imi pace Eurovision Song Contest,, nu ma deranjeaza remixarea unor melodii,
variatiunile pe aceeasi tema , ce ma omoara sunt punctele acelea prin care se favorizeaza tara vecina.Tarile fostei Federatii Ruse s-au votat intre ele, tarile nordice , in marea majoritate , au procedat la fel, tarile baltice nu au facut exceptie, statele fostei Iugoslavii au facut la fel, pana si Romania cu Moldova au ajuns la intelegere.
Dar am mai scris despre asta.

Nimic nu mai este impartial.

Si atunci ce sa mai cred?

E clar, ca anul acesta au fost melodii foarte bune, au fost cateva voci deosebite, Romania trebuie sa fie multumita cu locul 17.

Melodia Azerbaidjanului nu m-a convins, dar a contat jocul scenic si ce a transmis aceasta.
Hotel FM a prezentat o melodie usoara , tipic de Eurovision , pe care o retii usor , melodioasa, dar in acest an , am supus unei dileme , chiar nu stiam ce melodie sa aleg.

Daca in anii trecuti, prezentam acest concurs cu o furie latenta, anul acesta l-am vazut detasat.Multe cantece bune , organizare buna si faptul ca nu am fost implicat emotional in nici un fel, au contribuit la vizonarea unui spectacol la care m-am uitat cu placere.

Voi ati avut vreo melodie favorita?

Sa vedem inca o data castigatorii : reprezentantii Azerbaidjanului :