Absolvent al Facultatii de Arte inca din timpul studiilor am dezvoltat o pasiune pentru lemn. Prelucrarea lemului cu ajutorul daltelor a reprezentat o arta incepand din cele mai vechi timpuri pana in present perfectionat in present de elemente cum ar fi containere, strungul de lemn, presa hidraulica, etc. Inceputurile au luat nastere in garajul familiei…ahhh ce timpuri!

Mobila creata pe comanda, cutiile lemn si restul obiectelor de design sunt la mare cautare. Lemnul este mutat cu un miniexcavator, foarte rapid si sigur.
Valoarea acestora crescand o data cu numarul de ani acumulati dar si cu modelul amprentat. Modele din magazine, vorbind aici de mobila in special nu reusesc intotdeauna sa se plieze pe nevoile si dorintele noastre personale, asta a fost premiza de la care mi-am creionat afacerea. 

Am achizitionat utilaje tamplarie cu multa grija, cel mai mult am staruit asupra stungului de lemn, el fiind  cel mai precis si cel mai profesional utilaj din dotarea unui atelier. La prima vedere, un atelier de mobilă pe comandă pare foarte uşor de instituit. In schimb lucrurile nu stau chiar intocmai, ca să te menţii pe această piaţă unde concurenţa creşte de la an la an trebuie să fii foarte bun  investind încontinuu.  

Investitiile incipiente presupun echiparea si dotarea corespunzatoare pentru realizarea lucrarilor de tamplarie. Imi aduc aminte cu drag de inceputuri: inghesuiam in garaj utilajele tamplarie: strung lemn, circularul cu masa, fierastrau verticalmasinile de gaurit si restul … setul de dalte pe care inca il conserv… abia aveam loc acolo.   

Concurenta?

Preturile mici ale marilor producatori, de exemplu de presa hidraulica, in serie reprezinta un dezavantaj real pentru micii producatori. Competitia cu marii producatori de mobila de  serie  e acerba si aici vorbesc de firmele cu adevarat mari  cum este Mobexpert, Elvila, Neoset, ei s-ar astepta sa te aliniezi acestor preturi care sunt mai mici, uitand ca vorbim de mobila personalizata in care designerul da viata fiecarei dorinte devenind model unic.

Afacerea am dezvoltat-o in timp, perfectionand-o pas cu pas. Va indemn sa nu abandonati visele, doar ele va vor face mareti!