Oamenii sunt intr-o permanenta cautare a celor mai eficiente si economice solutii cand vine vorba de necesarul zilnic. Iar energia electrica si cea termica nu fac exceptie de la regula.

In cautarea unor solutii alternative de incalzire, inginerii au descoperit si ofera oamenilor sobe pe peleti. Aceste sobe sunt utilizate intr-un numar cat mai mare, dat fiind economia de resurse pe care o pot oferi si eficienta lor ridicata. Iar materia prima de baza la acestea sunt bineinteles, peletii.

Peletii sunt practic rasini sau bucati mici de rumegus fabricate din lemn, ce ard repede dar totusi lent, favorizand degajarea caldurii in soba de specialitate.

Iar nevoia de peleti pentru soba este destul de mare, tinand cont ca este necesara o cantitate destul de ridicata pentru un ciclu de lucru. Insa se pot obtine rezultate destul de bune cu costuri reduse.

Asadar, o afacere in doeniul producerii si vanzarii de peleti poate fi o afacere destul de porfitabila. Insa bineinteles, sunt necesare o serie de implicatii financiare pentru obtinerea materiei prime si pentru prelucrarea acesteia. Va trebui in mod evident sa produceti cantitati foarte mari de materie prima, ceea ce inseamna ca veti avea nevoia de instalatii de prelucrare a lemnului pe care le puteti obtine la o oferta foarte buna raport calitate-pret apeland la WoodExpert.

Prin intermediul WoodExpert veti gasi toate echipamentele de care puteti avea nevoie astfel incat sa va desfasurati activitatea intr-un mod profesionist si sa produceti cantitati ridicate de peleti astfel incat sa puteti acoperi intreg necesarul si cerinta populatiei sau a partenerilor.

Iata si cateva echipamente de care puteti dispune prin intermediul acestora.

Ce echipamente sunt esentiale in industria de prelucrare a lemnului

Un echipament esential pentru industria de prelucrare a peletilor sunt insusi liniile de preucrare ce executa peretii la calitatea si dimenisunea dorita. Aceste linii complete sunt alcatuite din moara industriala, utilaj de macinare, de uscare, rafinare etc.

Liniile de prelucrare a rumegusului pot fi predefinite, adica construite dupa o serie generala se caracteristici, atat daca e sa ne raportam la capacitatea de peleti ce poate fi fabricata prin intermediul lor, cat si din punct de vedere al dimensiunilor aparatului si al functiilor de prelucrare.

Insa, la cerere, WoodExpert va ofera inclusiv posibilitatea de a solicita instalatii de peleti la cheie.

Daca nu aveti foarte multe cunostinte, probabil va intrebati care sunt avantajele unei astfel de instalatii si de ce ati lua in calcul un astfel de echipament. Motivul este cat se poate de simplu – aceste echipamente pot fi executate fix pe cerinta profilului industrial de care veti nevoie. De exemplu, daca incaperea in care se vor procesa peletii este una de mici dimensiuni, puteti solicita executia unei instalatii la dimensiunile corespunzatoare. Acelasi lucru poate fi realizat si in ceea ce priveste capacitatea sau serviciile, aducandu-se la cerere o serie de modificari esentiale astfel incat intregul proces de producere a peletilor sa fie derulat conform standardelor in vigoare, cu o eficienta sporita si totodata sa puteti obtine exact produsele dorite, fara niciun fel de compromisuri.