Uneori calitatea de blogger iti ofera unele surprize placute.

De cativa ani sunt invitat la avanpremierele mondiale ale ultimelor realizari cinematografice, dar abia de la jumatatea anului  trecut am raspuns acestora.De anul  trecut am vazut  mai multe filme la cinema decat in decursul a 6 ani  😛

Am insotit multe personaje in toate peripetiile , am urmarit transformarile acestora…..de la  aventurile lui Thor in “Thor: Ragnarok la cele ale lui Spider Man din “Spider Man:Homecoming” , am urmarit cu sufletul la gura lupta umanitatii impotriva transformarilor climatice in “Geostrom” , mi-am vazut eroii preferati luptand impotriva raului  in “Justice League” , apoi am vazut continuarea epopeei  “RazboiulStelelor:“Star Wars : The Last Jedi “ si  “Solo:  Star Wars Story”.

Acestea sunt doar cateva din titlurile care m-au facut sa evadez din lumea mea si sa ma alatur unor aventuri mult mai palpitante vazute pe IMAX si in 3D.

Trebuie sa recunosc ca te simti deosebit de bine cand esti invitat alaturi de jurnalisti din presa locala si de critici de arta consacrati…incepi sa simti ca parerea ta conteaza, ca esti citit si apreciat…..

Ultima  invitatie a fost pe 6 iunie la avanpremiera filmului “Jurassic World :Fallen Kingdom”.

Va veti intreba de ce m-am oprit asupra unui film aparent infantil …cu dinozauri… Ce a putut sa ma impresioneze la un astfel de subict transpus pe marele ecran?

Fara sa fac un spoiler la film pot spune ca am fost impresionat de ce poate face o cercetare stiintifica scapata de sub control sau, mai rau, cazuta in mainile cui nu trebuie.Transformarea ADN-ului, realizarea unor clne, combinarea unor celule stem. Modificarea ADN-ului si realizarea unor protipuri cu calitati  remarcabile pentru folosirea lor in scopuri  meschine.

Nu poti ramane indiferent la suferinta unor fiinte supuse unor cercetari de laborator doar pentru a satisface  orgoliul uman de finta superioara care se crede D-zeu crezand ca se poate juca cu lumea animala, transformand-o dupa bunul plac invocand scuza lamentabila : “cercetarea se realizeaza pentru binele omenirii”.

Chiar daca in film este vorba despre dinozauri nu poti sa nu te gandesti ca asemenea experimente se realizeaza pe : caini,pisici, porcusori de Guinea, oi, maimute ,iepuri sau melci.Cine suntem noi (vorbesc la modul general) sa ne permitem  sa le tratam cu cruzime ? Cu ce drept si pentru ce?? Nu imi spuneti ca pentru progresul  omenirii.Pentru bani, lacomie, sau din dorinta de a crede ca suntem superiori……

Aceste ganduri mi-au trecut prin minmte vazand acest film.Bine ca macar acesta are un final fericit….Astept cu nerabdare ca cei de la Hollywood sa faca continuarea.

Efectele speciale sunt excelente iar faptul ca este filmat in 3D le face mai realiste obligand ca spectatorul sa se implice si mai mult in actiunea filmului. Si cand te gandesti ca totul a pornit de la Jurassic Park acum 25 de ani realizat de Spielberg….

Va recomand  doua ore de evadare din realitatea cotidiana.
Merita , chiar daca nu sunteti cinefili 😛

 

 

PS. Pentru mine filmele inseamna o evadare din realitate  si totodata incercarea de decripta ce este in spatele povestilor vazute…Am redescoperit placerea de a merge la cinema datorita prieteniei cu Adriana Stanciu.