Au inflorit ciresii pe Bega, semn ca natura isi traieste copilaria, caci asta e primavara, inceput de viata, copilaria, mirarea si jocul unei naturi ce isi reincepe trairea.

In Japonia floarea de cires e simbol national. Sakura e numele unei zeite Konohana Sakuya Hime despre care se spune ca a venit pe Pamant pamant pe crengi de cires iar obiceiul admirarii florilor sau cel de a lua un picnic sub ciresii infloriti se numeşte Hanami („petrecerea florilor”)..

Obiceiul japonez a fost preluat si in Timisoara unde exista un parc cu ciresi adusi din patria samurailor.

Floarea de cires cea delicata atrage privirea oricui fiind un adevarat spectacol de culori in cele cateva zile cat dureaza. De la un alb ce te duce cu gandul la puritatea zapezii la acel roz pal ce se vede in primele secunde ale unui rasarit sau apus. E fragila si totusi puternica prin impact si poate tocmai de aceea e asociata cu feminitatea si frumusetea domnisoarelor si doamnelor.

In acelasi timp e povestea unei existente traite in asa fel incat sa incante, sa incurajeze si sa daruiasca frumos, caci da mai avem nevoie si de acestea in viata noastra. E celebrarea creatiei de catre natura, dar si a unui nou inceput…. este ca o poveste totul. E si o promisiune ca atat timp cat exista iubire ciresul va inflori si va bucura oamenii, apoi isi va darui florile pasilor indragostitilor.

Astazi e ziua Floriilor Catolice zi de bucurie, zi in care crengile de maslin, simbol al impacarii dintre Cer si Om, L-au intampinat pe Issus…….azi e ziua  iubirii celeste.

Florii  binecuvantate cu pace si liniste sufleteasca!!

Happy Palm Sunday !!
Frohe Palmsonntag!!
Bonne Dimanche des Rameaux!!