Anul Nou marcheaza intrarea intr-un nou an calendaristic si a fost adoptat pentru prima data in 1691, de catre Papa Inocențiu al XII-lea.
Inainte de aceasta data Craciunul avea rolul inceputului de an.
newyr1
Intampinam Anul Nou in noapte de 31 decembrie – 1 ianurie si numim aceasta noapte : Revelion.Aceasta denumire vine din frantuzescul “Réveillon” ,”réveil”, insemnand “trezire” , folosit aici in sensul de ospat la miezul noptii alaturi de rude si prieteni cu sampanie, artificii si petarde…

Pentru fiecare din noi aceasta noapte are o alta semnificatie.Unii adora Revelionul, altii mai putin.

Nu am inteles niciodata de ce trebuie sa ma bucur ca imbatranesc cu un an,pentru ca Revelionul sa imi confirme inca o data ca timpul se scurge incet dar sigur ca nispul dintr-o clepsidra.De fapt faptul ca Anul Nou inseamna inceputul are pentru mine o semnificatie ciudata care imi spune ca asa e viata, chiar daca unele evenimente te doboara trebuie sa te ridici si s-o iei de la ccapat , sa continui….

Totusi, accept paharul de sampanie si inchin pentru sanatatea celor dragi.De cand am catei nu imi mai plac petardele.Vazand ce crize fac animalutele mele, de ce stres sunt cuprinse, imi dau seama ce tampenie constituie acest element de distractie la cumpana dintre ani.Am avut ocazia sa fac Revelionul in mai multe locatii si peste tot m-am simtit ca intr-o zona de conflict.

O sa imi spuneti ca zgomotul facut de petarde alunga duhurile rele, spiritele malefice pentru ca Noul An sa se instaleze fara probleme in armonie si uralele de bun venit ale intregului glob.

Tot in ultimile zile ale anului se face bilantul realizarilor, se trage linie si vedem unde trebuie sa mai insistam.Tot acum ne facem o lista mentala stabilind noi obiective pentru anul care vine.

La miezul noptii, este bine sa ne punem o dorinta si sa spargem un pahar pentru noroc.

La ora la care scriu, Noua Zeelanda a intrat in 2015.

In asteptarea Anului Nou deschid Photoshop-ul si incerc sa creez felicitarea blogului pentru trecerea in Noul An.