Aseara, am alergat cum fac de obicei ( poate ca e impropriu spus “aseara”, era dupa ora 24).

Oprindu-ma , sa ma odihnesc, de undeva din noapte a aparut un caine lup , fara stapan.Era negru cu “sprancene” si labe maron. Era un exemplar frumos , mare si bine dezvoltat. Cand l-am vazut nu m-am putut stapani sa nu zic cu voce tare: “Ce cauti tu aici, baiete ? Asa frumos si esti singur la ora aceasta tarzie din noapte ?”.

Nu m-a bagat in seama , trecand mandru pe langa mine.Cum staeam sa imi pregatesc a doua tura de alergare , la un moment dat simt sub palma capul cainelui. Se apropiase din spate, si isi bagase capul sub mana mea, ridicad-o usor , in cel mai firesc mod cu putinta.L-am mangaiat, intorcadu-ma catre el cu fata.Atunci i-am vazut ochii, inteligenti si blanzi. L-am mai mangaiat odata , cu cat il magaiam mai mult cu atat venea catre mine, cu mai multa incredere.

Il mangaiam si imi dadeam seama ca de mult isi dorea afectiune.

Nu era un caine fricos , cum sunt de regula maidanezii , era probabil “evadat” de la casa lui. Am mai stat cu el apoi i-am spus “Hai , du-te acasa!”, m-a privit , a inceput sa se indeparteze in directia din care presupun ca venise, a mai intors capul odata spre mine , si apoi a plecat in pas grabit.
Nu l-am mai vazut in cartier , cert este ,ca a fost o intalnire mai deosebita.

Nu mi s-a mai intamplat pana acum asa ceva.