Nu pot sa inteleg ce se intampla la varful Ministerului Invatamantului , care , in mai putin de cateva saptamani greseste de doua ori , la tezele cu subiect unic.
Sa recapitulam:

– Ministerul Educaţiei a greşit subiectul tezei unice la limba română. Au încurcat personajele Niţă Ghiţescu şi Ghiţă Niţescu din schiţa “Triumful talentului”, de Caragiale.

Elevilor li se cerea sa analizeze un text din ”Triumful talentului” de Ion Luca Caragiale, schita bazata pe doua personaje cu nume similare Ghita Nitescu cu Nita Ghitescu. Cei doi au fost confundati in urma unui examen la caligrafie si s-a creat, in acest fel, o situatie hilara. Cele doua nume au fost confundate, insa, si de cei care au redactat subiectele, iar pe foaia de teza Ghita a aparut, din greseala, in locul lui Nita. Autoritatile au decis ca teza sa nu se reia, iar lucrarile ce contin numele lui Ghita Nitescu in locul lui Nita Ghitescu, personajele confundate de cei care au redactat subiectele, sa nu fie anulate.

– Ministerul Educaţiei a greşit subiectul tezei unice la istorie. Au încurcat Armata I a României cu Armata a II-a.

Intr-unul dintre subiecte, legat de participarea Armatei Romane in Primul Razboi Mondial, in textul subiectului s-a scris Armata a II-a, in timp ce in intrebare aparea Armata I. Practic, armata generalului Eremia Grigorescu a fost confundata cu cea a lui Alexandru Averescu

Cum pot face asemenea gafe niste profesori , la disciplinele respective , ajunsi inspectori la nivel de minister, poate intelegeam daca subiectul ar fi fost creat de un singur om , dar a fost o intreaga comisie , care avea rolul sa verifice validitatea subiectelor, la fiecare dintre didcipline.

La teza de Limba Romana , mai treaca mearga , erau nume foarte apropiate (desi daca eu faceam acesta greseala, pe vremuri , profesoara mea , cu siguranta , nu m-ar fi iertat), dar la Istorie sa confunzi Armata a-II-a care era condusa de generalul Alexandrru Averescu, cu Armata I , care a fost condusa de Eremia Grigorescu , nu dai dovada doar de incompetenta , dar jignesti si memoria unor eroi care au participat la crearea Romaniei Mari.

Este strigator la cer.

Ce exemplu dau acesti oameni elevilor? Este exact mesajul de care nu aveam nevoie :”Vezi ca se poate sa ajungi si fara sa inveti , daca aia nu au habar , eu de ce sa ma chinui ?”

Eu sunt, din ce in ce mai dezamagit, de tot si de toate….Sa speram, ca imi va trece relativ repede , pana la viitoarea mea postare , va urez :”Toate cele bune!!”