Nici manualul, nici profesorul nu poate invata in locul elevului, dar ambele ajuta la asimilarea cunostintelor, la punerea lor in practica si la obtinerea unei note bune la examen.

Care sunt criteriile de alegere a manualului de Limba romana clasa 8 care asigura reusita la examene?

1. Concordanta dintre el si programa scolara. Nicio lectie din programa sa nu ramana in afara manualului, fiindca un subiect cat de mic poate fi punctat cu 0,20-0,50 de puncte, ceea ce inseamna foarte mult. Sutimile acelea pot face diferenta intre admis/respins sau intre obtinerea unul loc la liceul dorit sau la unul de la marginea cartierului.

2. Cunostintele sa fie bine structurate. Este bine sa fie o ordine in informatii ca elevii sa le retina mult mai usor. Acest lucru este valabil si in cazul profesorilor. Multi profesori stiu aproape toata materia pe de rost, dar nu au capacitatea de a o transmite pe intelesul elevilor.

3. Sa contina multe aplicatii, unele asemanatoare cu cerintele de la examenul scris. Este adevarat ca exista si culegeri de teste si ghiduri pentru pregatirea examenului, dar si manualul trebuie sa vina cu multe propuneri de sarcini didactice.

4. Manualul de Limba romana clasa a 8 a ideal nu contine greseli stiintifice, nici inconsecvete in afirmatii, fiindca elevii pot sesiza eventualele greseli inca din clasele a V-a si a VI-a, iar cand au descoperit acest lucru, isi pierd increderea in sistemul de invatamant. Am auzit elevi care spun:

-Daca sunt greseli si in manual, atunci noua de ce ni se cere sa vorbim si sa scriem corect mereu?

Intrebarea lor este partial indreptatita, mai ales ca autorii manualelor sunt specialisti de marca, iar manuscrisele lor au castigat, fiind in competitie cu altele.

Pe site-ul librariei Delfin sunt patru manuale de calitate excelenta si trei auxiliare cu care ar trebui sa lucreze intens elevii la orel

e de pregatire, sa nu aiba probleme la examene.

Sofia Dobra este o autoare foarte buna de manuale si auxiliare de Limba Romana. La fiecare parte de vorbire, in clasele mai mici de gimnaziu, ea prezinta cu exemple fiecare functie sintactica pe care o poate avea cuvantul respectiv, astfel ca elevilor li se dau exemple suficiente, sa nu mai greseasca.

Manualul aparut la editura Humanitas este unul dintre cele mai comandate manuale de Limba romana din tara.

Pretul de 21 de lei nu reflecta in totalitate calitatea continutului sau.

Si manualul aparut la editura Corint, avandu-l ca autor pe Marin Iancu este preferatul profesorilor si se face placut elevilor pe masura ce acestia interactioneaza cu el.

Textele suport sunt interesante, imaginile la fel, hartia este de calitate si rezistenta.

Parintii si cadrele didactice gasesc aici cea mai buna oferta la manualele de romana clasa 8, dar trebuie sa profite din timp de ea.

Simultan cu aceste manuale pot fi comandate si matematica, fizica si biologia, caietele elevului si evident beletristica pentru delectare.

Libraria Delfin satisface toate nevoile didactice ale celor implicati in sistemul public de educatie, dar si nevoia de carte buna, de studii axate pe dezvoltare personala si are in stoc si beletristica cea mai cautata a momentului.

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr