Elevii invata la istorie clasa 7 o serie de informatii menite sa ii ajute sa plaseze intr-un context istoric relevant ceea ce invata la scoala. Astfel, ei incep prin utilizarea corecta a coordonatelor de timp si de spatiu pentru a prezenta corespunzator toate faptele si procesele istorice. De asemenea, inca de la inceput invata cum sa prezinte evolutia spatiilor istorice si alte situatii specifice. In plus, ei trebuie sa realizeze tabele cronologice pentru a face diverse prezentari tematice. Utilizarea acestor informatii se face si cu ajutorul hartilor pentru a examina si pentru a interpreta anumite procese si evenimente istorice.
Intr-un manual istorie clasa 7 sunt mai multe aspecte importante, chiar daca parintii considera de cele mai multe ori ca mintea copilului este solicitata inutil cu toate aceste informatii.
De ce sa inveti istorie clasa a 7 a
Raspunsul la aceasta intrebare este unul simplu si usor de oferit si se aplica mai multor ani de studiu nu doar clasei a 7-a. Manualul de istorie clasa a 7 a este insa facut respectand toate aceste motive de mai jos care vin sa sustina studiul istoriei.
Istoria este una dintre materiile din care orice elev are ceva de invatat. Sunt foarte multe persoane care sustin ca istoria este plictisitoare si nu considera ca este necesar sa o invete. De asemenea, mai sunt si cei care insista asupra faptului ca nu conteaza ce au facut oamenii inainte pentru ca totul tine de trecut. In realitate lucrurile sunt cu mult diferite.
In primul rand, studiul istoriei este studiul oamenilor. Poti spune multe despre oameni doar uitandu-te la ce au facut in trecut. Poti vedea tendintele din istorie. Aceleasi lucruri se intampla de obicei de mai multe ori. Iti poti da seama cum reactioneaza oamenii la anumiti stimuli in diferite circumstante si cum se raporteaza la alte momente din istorie. In timp ce istoria ramane in continua schimbare, oamenii raman la fel.
Istoria anumitor popoare ne ajuta sa intelegem mai bine acei oameni astazi. Crezi ca ai cunostinte suficiente pentru a intelege o problema privind drepturile civile din Africa de Sud, daca nu cunosti istoria incredibil de rasista a guvernului apartheid? Probabil ca nu. Crezi ca ai vreun mijloc de a intelege cu adevarat societatea din Rusia azi fara sa stii nimic despre cel de-al Doilea Razboi Mondial sau despre Razboiul Rece si URSS? De asemenea nu. Folosim istoria pentru a intelege oamenii din societate astazi.
Pentru a invata din istorie, trebuie sa avem curajul sa ne dam seama cat de asemanatori suntem cu oamenii din trecut si din intreaga lume si sa ne impacam cu ideea ca am putea sa repetam greselile lor. Ar trebui sa avem curajul sa deschidem ochii catre istorie, sa invatam din greselile lor si sa nu ne ferim de a cauta si de a realiza adevaruri infricosatoare. Analizand istoria, putem vedea ca lucrurile nu sunt intotdeauna la fel de bune pe cat par. Trebuie sa ne privim in oglinda din cand in cand si sa ne dam seama ca suntem doar oameni, predispusi la aceleasi greseli ca cei dinaintea noastra. Trebuie sa recunoastem problemele inainte sa devina o problema. Profitand de cunostintele noastre de istorie, tot ceea ce stim ne poate oferi cunostintele necesare care ne pot ajuta sa anticipam viitorul si sa ne asiguram ca recunoastem cand incepem sa mergem pe calea gresita. Acest lucru ne poate ajuta sa evitam repetarea greselilor istorice si sa suferim consecinte dezastruoase. Oamenii din trecut au suferit consecintele greselilor lor, astfel incat nu trebuie sa le facem si noi astazi din nou avand exemplul lor pe care il putem invata doar de la istorie.
Acestea sunt motive importante pentru care se recomanda invatarea istoriei, motiv pentru care manualele au venit in formule imbunatatite pentru a atrage interesul elevilor si atentia acestora asupra celor mai importante subiecte din care ei pot trage invataturi. Alegand cel mai bun manual, profesorul poate gasi mai usor abordarea potrivita pentru a ii determina pe elevi sa invete istorie cu placere si sa considere aceasta materie una interesanta. Totul depinde insa de manual si de profesorul care utilizeaza manualul de istorie, dar si de modul in care elevul percepe ceea ce i se preda.
Parintii m-au indemnat sa invat istorie, dar nu m-a paionat decat o mica parte din istorie: antichitatea. Peste timp… am avut mult de recuperat. Pentru a intelege prezentul trebuie sa cunoastem trecutul.
Macar de-ar fi manualele de istorie mai… incitante. 🙂
Este adevarat ca manualele nu sunt atractive.
Pasiunea pentru istorie mi-a fost insuflata de bunic si de tata iar la scoala am avut parte de profesori interesanti care au reusit sa ne povesteasca ce se afla in spatele unei date istorice, culise din Conferintele de Pace, din batalii , urzeli de palat si astfel au mentinut interesul pentru materie.
Azi nu cred ca mai exista astfel de profi……..
Advearul este ca sistemul nu s-a schimbat aproape nimic de pe vremea parintilor nostri pana in prezent. Este total depasit pentru vremurile actuale din toate punctele de vedere. Si ca mod de predare si ca materie in sine.