Proiectul ”Bacalaureat pentru toți” (Educație de calitate pentru toți liceenii), Bursele mybac.ro pentru toți liceenii – este derulat și implementat de Asociația Sfinții Români și mybac.ro sustinut de Kaufland Romania. Inițiatorii proiectului transmit ”educația trebuie fie dincolo de pandemie”. În acest moment, proiectul a fost deja introdus în județele din partea de sud a Munteniei, iar o parte din liceele județelor au îmbrățișat această inițiativă.

”Prin acest proiect dorim să ajutăm 10.000 de familii care nu își permit să le ofere copiilor educație de calitate în liceu și mai ales pentru a se pregăti pentru examenul de Bacalaureat.

Oferim 10.000 abonamente cu acces gratuit timp de un an, în platforma mybac.ro, arată inițiatorii acestui proiect.

Aceasta initiativa este posibila prin sustinerea acordata de Kaufland Romania si ne bucuram ca educatia face parte din domeniile esentiale caruia Kaufland Romania ii ofera atentia cuvenita si se implica activ in proiecte educationale care pot schimba in bine intreaga societate.

Proiectul își dorește să ofere educație online de calitate pentru toți liceenii

Inițiatorii proiectului mai spun că nu se adresează doar elevilor din ultima clasă de liceu, ci este vorba despre oferirea de educație online de calitate pentru toți liceeni.

”Nu targetăm în mod exclusiv elevii de clasa a XII, ci toți elevii de liceu care au ca scop final pregătirea pentru bacalaureat. Proiectul își dorește să ofere educație online de calitate pentru toți liceenii, să ofere șanse egale tuturor și nu doar celor privilegiați care au resurse materiale să acceseze educație de calitate. Invităm toate liceele, fără discriminare, pentru a da o șansă

reală viitorului societății românești”, au adăugat Adrian Dogariu si Stefan Lungu, inițiatorii acestui proiect.

  • Oferirea de acces gratuit la materiale educaționale de calitate, pentru toate disciplinele de bacalaureat, în așa fel încât elevii să găsească pe platforma toată materia necesara pentru pregătire

  • Modalități permanente de testare și evaluare a progresului,

  • Suport în vederea pregătirii pentru bacalaureat

  • Suport personalizat în modulul de comunitate din partea profesorilor colaboratori validați și a celorlalți elevi ambasadori care vor dori să ofere sprijin colegilor lor

  • Urmărirea progresului calitativ prin afișarea notelor obținute la teste, în grafice special concepute pentru a observa punctele tari și slabe în procesul de învățare pentru fiecare materie.

  • Urmărirea progresului cantitativ prin afișarea ultimelor materiale accesate precum și a ultimelor întrebări și răspunsuri ale fiecărui elev.

În ultimă instanță, scopul acestui proiect educațional este acela de a crește rata de promovare a bacalaureatului, cu efecte socio-economice pe termen lung.

Totodată, proiectul facilitează:

  • Cointeresarea și implicarea părinților în educația copiilor, în vederea conștientizării importanței acesteia pentru viitorul lor.

  • Ajutarea familiilor care nu pot oferi copiilor acces la educație online de calitate, oferindu- le acces gratuit la o platforma educațională modernă

”Considerăm că folosirea platformei mybac.ro poate da o șansă la un viitor mai bun elevilor care altfel nu ar avea acces la un act educațional de calitate. Prin educație putem schimba în bine România”, mai spun ințiatorii proiectului.