O locuinta poate capata un aspect modern, fara sa fie nevoie sa investim foarte mult. Nu este nevoie de mobila lucioasa sau de un anumit tip de covor pentru a oferi un aspect mai “nou” unei incaperi. Folosind banda led putem schimba radical atmosfera unei incaperi, mai ales daca stim sa facem jocul de culori cum trebuie. De mult timp, specialistii au sustinut ca becurile led si banda led dintr-o locuinta pot reduce din anxietate, deoarece lumina alba generata de aceste surse de iluminat ne fac mai activi si reduc din stres.

De asemenea, este bine de stiut ca cine cumpara becuri led are sanse mai putine sa investeasca des in surse de iluminat. Becurile led au o viata mult mai lunga fata de cele traditionale.

Becurile se impart in becuri clasice (incandescente), becuri fluorescente, becuri cu  halogen si becuri LED. Tehnologia LED poate fi considerata cea mai avansata, nu doar datorita eficientei energetice (o reducere a consumului de energie cu pana la 80%), ci si pentru ca aduce numeroase avantaje.

Multe becuri cu LED permit reglarea fluxului luminos si deci a intensitatii luminii, astfel incat putem trece usor de la lumina potrivita pentru citit sau alte activitati, la lumina unei lampi de veghe. Pentru a afla daca am achizitionat un astfel de bec, trebuie sa cautam pe eticheta pictograma „reglarea fluxului luminos”.

Intensitatea luminoasa ramane stabila pe toata durata de viata a becului. Durata de viata este mult mai mare decat in cazul becurilor incandescente (clasice) sau cu halogen, becurile LED putand fi inlocuite mai rar si reprezentand, astfel, o investitie pe termen lung.

LED-urile au forme si tipuri de fasung asemanatoare cu becurile incandescente, ceea ce insemna ca poti inlocui unu la unu becurile si nu este nevoie sa inlocuiesti corpurile de iluminat din locuinta.

Becurile LED pot avea diferite nuante de alb, de la lumina alba calda la lumina alba rece. Lumina alba calda este placuta ochiului, relaxanta si creeaza intimitate, motiv pentru care este recomandata in spatii ca livingul si dormitoarele, in timp ce lumina alba rece este energizanta, stimuleaza concentrarea si permite observarea detaliilor, ceea ce o recomanda ca lumina de lucru, in birouri, dar si in bai si holuri.

Un alt avantaj al becurilor LED il reprezinta faptul ca se aprind instantaneu. Un important beneficiu al becurilor cu LED il reprezinta faptul ca  lumina este confortabila pentru ochi. Potrivit unui studiu, 74% dintre utilizatori cred ca lumina le influenteaza sanatatea ochilor, iar o treime considera confortul vizual un criteriu important in alegerea becurilor.

Un alt studiu arata o preocupare crescuta, din partea parintilor, fata de calitatea luminii din locuinta, doua treimi dintre acestia considerand ca iluminatul de calitate contribuie la imbunatatirea rezultatelor scolare ale copiilor lor.

Tehnologia LED ofera o lumina de calitate, confortabila, fara efecte nedorite asupra vederii. LED-urile de calitate buna nu au fluctuatii de intensitate a luminii (nu palpaie), emit o lumina eficienta si placuta ochiului si au un impact pozitiv asupra atmosferei din camera, care se poate traduce si printr-o stare de spirit mai buna. In acelasi timp, multe LED-uri permit reglarea intensitatii luminoase, caracteristica care asigura, de asemenea, confortul vizual.

Becurile LED nu contin mercur sau alte substante toxice, nu se incalzesc, ceea ce le face sigure, dar si simplu de utilizat si pot fi reciclate ca si deseuri electrice. Becurile led sunt o invetitie foarte buna. In combinatie cu banda led, aceste dispozitive au puterea de a transforma o casa inr-un mediu mai placut, fie pentru studiu sau pentru relaxare!