In orice afacere, operatiunile de logistica, depozitare, incarcare/descarcare si sortare sunt importante. Indiferent daca este vorba despre industria alimentara, echipamente de constructii sau chiar haine. Asta pentru ca foarte multe produse care urmeaza sa fie livrate in diverse zone sunt ambalate si depozitate de regula pe paleti, in depozite sau spatii de asteptare pentru a fi incarcate in masini.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate in aceasta privinta, incarcarea si descarcarea paletilor se face cel mai bine cu ajutorul unui motostivuitor, o masina care poate fi autopropulsata sau manuala, in functie de spatiul in care este utilizata. Asta pentru ca un motostivuitor poate rodica de la cateva sute de kilograme pana la cateva zeci de tone, de la un model la altul.

Cele mai utilizate sunt motostivuitoarele cu furci, optime pentru a manevra rapid si sigur paletii. De asemenea, mai putem intalni in diverse aplicatii si stivuitoare cu platforma, cu brate, cu carlige sau cu alte sisteme de prindere.

Clasificarea motostivuitoarelor ar fi destul de complexa, luand in calcul toate aspectele, de la motor si pana la sistemele de prindere. Pentru asta este mai simplu sa aruncam o privire pe site-ul Depozituldestivuitoare.ro unde gasim o clasificare completa a acestor utilaje extrem de utile precum si numeroase oferte la produsele oferite de cei de aici.

Cel mai utile sunt in depozitele in care unele produse sau pachete trebuie incarcate sau descarcate de pe rafturi inalte unde oamenii nu pot ajunge cu usurinta sau greutatea este prea mare pentru a fi ridicata de o singura persoana.

In cele mai multe cazuri, in special in ceea ce priveste motostivuitoarele de puteri mai mici, si dimensiunile sunt la fel de mici, permitand lucrul si o buna manevrabilitate si in spatii ceva mai restranse. Alegand astfel motostivuitoare noi 4×4, putem practic sa intoarcem pe loc un astfel de utilaj, fie ca avem sau nu incarcatura.

In procesul de achizitionare a unuia sau mai multor motostivuitoare, clientii au la dispozitie optiunea de a-si cauta singuri produsul dorit sau de a apela la un consultant profesionist din cadrul magazinului, care le va oferi cele mai bune optiuni potrivit nevoilor lor.

Cat despre achizitionare, exista posibilitatea de a cumpara astfel de utilaje si prin leasing, o optiune adoptata de multe persoane si in cazul masinilor si chiar a altor utilaje si echipamente industriale.

Pentru ca utilajele sa functioneze la capacitate maxima mereu este nevoie de mentenante constante si inlocuirea pieselor care se uzeaza precum si a uleiului si a altor lucruri. Insa cei de la Silverstone vin in ajutorul clientilor lor si cu un service performant sau piese de schimb pentru motostivuitoare si nu numai.