De curand amicii mei au deschis o mica si cocheta ceainarie in centrul orasului. Au dorit sa fie ceva deosebit, cu un design interior care sa dea impresia unui camin adevarat. In loc de mesele tipice de bar, au pus niste masute de lemn, cu aspect vintage de mobila veche. Scaunele sunt diferite ca forma si culoare si, la unele masute, au pus fotolii relaxante. Pentru ca unii oameni adora sa citeasca in timp ce savureaza un ceai, ei au decis sa creeze si un colt unde se afla si o mica biblioteca. De aici clientii pot imprumuta o carte pe care sa o rasfoaisca in timp ce savureaza un ceai cu arome indiene.

Desi intial au fost sfatuiti sa puna gresie pe jos pentru a curata rapid si a fi rezistenta la uzura, au refuzat categoric acest lucru. Gresia ar fi fost in contrast total cu restul amenajarilor. Peretii erau din caramida gri, fara a folosi tencuiala, iar gresia nu ar fi facut decat sa strice tot farmecul locatiei. S-au sfatuit cu un bun prieten care este designer de interioare si acesta le-a sugerat sa cumpare parchet. Insa nu orice tip!

Parchetul trebuia sa fie de calitate superioara, din lemn de esenta tare. Le-a dat o adresa, a magazinului Parchet pe Viata, unde puteau sa gasesca exact ceea ce le trebuia. Odata ajunsi acolo, au rugat pe cineva sa ii sfatuiasca ce ar trebui sa aleaga. In primul rand, li s-a spus ca cel mai bine este sa foloseasca parchet triplustratificat. Acesta este format din trei straturi de lemn si este mult mai rezistent decat alte tipuri. Descriind cum trebuie sa arate locatia,au fost indrumati spre modelul de Parchet Gri Triplustratificat Stejar Select Shadow Grey 3S. Acesta este de inspiratie scandinava, simplu si frumos. Culoarea gri se potrivea de minune cu caramida de pe peretii ceainariei. Mai mult, acesta este finisat cu un ulei special care il face rezistent la zgarieturi dar si la petele de cafea, vin, sucuri. Pentru mine era esential pentru ca intr-o ceainarie exista adesea riscul de a fi varsate lichide. Asa ca, fara sa mai stea pe ganduri, l-au achizitionat. Cand au terminat amenjarea, ceainaria lor a inceput sa arate uimitor si clientii lor se simt ca acasa.

 

Intre timp odata cu tragerea unor fire, proprietarea ceainariei a decis sa varuiasca peretii in alb.Oricum, atmosfera e una calda si te simti ca acasa .Mentionez ca in ceainarie exista si internet WiFi si nimeni nu te zoreste sa iti bei ceaiul  pana nu iti termini munca pe laptop.