ChitaraZilele acestea am fost rugat de o amica sa ii fac un CD de muzica,care s-a transformat intr-un DVD.

Un DVD presupune cam 1000 de melodii.

Mi-am strofocat sfecla sa fac o compilatie cat mai reusita,dar mai greu a fost sa impac gusturile si cerintele celei, pentru care imi asumasem aceasta treaba destul de migaloasa, cu muzica de care dispun .

Mi-am luat cateva zeci de CD-uri audio din raft si am inceput sa le convertesc in fisiere mp3.Am mai facut asa ceva , cu ani in urma, dar suportul de stocare a datelor era altul si mai usor de realizat.

Ma rog, ideea este ca a fost o treaba care mi-a luat trei zile, mai am de aranjat ordinea melodiilor , care va fi iar o treaba de migala.

Luand in mana atatea piese, am ajuns sa gasesc mai multe variante ale aceleasi melodii , orchestrate si interpretate diferit.Evident, fiecare are farmecul ei, unele fiind mai reusite, altele mai proaste.

Imi place muzica de calitate, de la rock la cea claisca, apreciez incercarile unor artisti de a se relansa sau de a-si diversifica repertoriul dar urmatorul exemplu mi se pare un esec.

Melodia oroginala lansata si interpretata de formatia anglo-americana Foreigner – I want to know what Love is (1984)

A fost preluata si interpretata de Julio Iglesias- I want to know what Love is (2006)

Si mai tarziu de Mariah Carey – I want to know what Love is (2009)

Daca pe Carey, o mai inteleg ca este inca tanara dar are deja o cariera consolidata, Iglesias, imi depaseste puterea de intelegere, omul e consacrat, are vechime in meserie, canta un gen total diferit de cel al formatiei , ca sa nu mai amintesc de accentul pe care il are in imba engleza.O fi el trubadur “latino”, dar interpretarea acestei melodii, este mai mult decat o proasta inspiratie.

Daca un lucru este bine facut din prima, de ce incearca unii sa il strice?

Chiar nu inteleg.

Exemple mai sunt, dar acesta mi s-a parut mai elocvent ( dupa ce mi-a bruiat Iglesias urechile, am ascultat varianta originala de doua ori , ca sa ma dreg).

Voi, care varianta o considerati mai buna? Nu de alta , dar poate m-am defectat eu intre timp…