HoldingHands Dragostea….

Nu cred ca stiu sa scriu despre ea.Cred ca nimeni nu o poate descrie la adevarata ei intensitate, sau sa-i cunoasta toate fatetele,si formele pe care aceasta le poate lua.

Cred ca este o adevarata taina.Toti poetii i-au dedicat ode, scriitorii au descris-o, dar au surprins ei toate laturile acestui sentiment?

Cred ca nu.

Ca exista mai multe tipuri de dragoste stim.Dar daca nu le-am experimentat pe propria noastra piele , sigur le putem intelege?

Nu, evident ca nu.Putem banui cam ce am simti, dar nu stim exeact cum ne-ar transforma acel sentiment.

Dragostea unei mame nu se compara cu aceia a unui tata, dupa cum nici dragostea coplului nu este identica fata de ambii parinti, dragostea pentru femeia iubita este diferita de dragostea femeii pentru barbat, dragostea intre frati,dragostea pentru prieteni, pentru semeni, in general, pentru vietuitoarele care ne inconjoara.

Pentru fiecare nutrim un sentiment de dragoste , si totusi cat de mult se diferemtiaza acestea.

Si totusi,pentru a fi numite “sentimente de dragoste” toate, trebuie sa aiba un punct comun: sa fie neconditionate.

Asta in mod ideal.

Dar mai intalnim asa ceva?

Fiecare din noi simtim nevoaia de a impartasi acest sentiment.Unii, ofera mai mult sau asa ni se pare.Tine de personalitatea fiecaruia cum poate sa isi exteriorizeze sentimentele.Dar daca nutrim acest sentiment nu ar trebui sa judecam.

Oamenii mai destepti decat mine afirma ca dragostea sufera transformari.Explicatia este ca inaintand in varsta devenim putin (sau mai mult) mai intelepti ajungand sa apreciem mai mult anumite gesturi pe care le facem din dragoste,reusind sa empatizam.

Si totusi, desi iubim si ne declaram dragostea, pamantul nu este dominat de dragoste ci de rautate, invidie, ura sau , in cel mai fericit caz, indiferenta.

Suntem atat de complecsi ca fiinte, si totusi atat de inapoiati ca specie.

Dar ma opresc aici, nu de alta dar incep sa filozofez, iar ca filozof il intrec in pesimism pe marele Cioran, desi ca fire sunt un optimist incurabil.Sau sunt optimist pentru ca imi impun sa fiu astfel? Habar nu am.

Stiu doar ca, tot ce iubesc , iubesc cu intreaga mea fiinta si tot ce fac , fac cu pasiune.

PS. Nu e punctul meu forte sa scriu despre dragoste dar am facut-o pentru psilumeli ,(club ul de literatura “psi”) care au hotarat sun influenta Dragobetelui ca tema de zi sa fie: o dragoste.