paypalLa un moment dat al existentei mele ca blogger, a fost nevoie ca cineva sa imi faca o plata, doar ca omul  care trebuia sa imi faca plata, ar fi cheltuit de doua ori mai mult pe posta sau prin transfer bancar. decat trebuia sa imi plateasca mie.

Acelas amic din online m-a intrebat “Nu ai Pay Pal?” iar eu in sinea mea “Ce naiba o mai fi si aia?” si am inceput sapaturile pe net pentru a ma informa.

PayPal este un serviciu prin care putem efectua plati, cumparaturi, putem dona pentru diverse site-uri, putem trimite bani unor amici fara a ni se percepe comision, ca in cazul bancii.

Cum se creaza un cont Pay Pal?

Este deosebit de simplu ( pentru  cei de dincolo de Ocean)  , pentru europeni este putin mai greu.

Iti faci un cont pe PayPal unde iti introduci o adresa de email cu o parola strong.Aceasta operatie iti ia cel mult 5 minute doar ca pentru a ne  activa contul de PayPal este nevoie sa depunem 2 Euro.

Cum putem face acest lucru?  Doar mergand la banca si ne facandu-ne un card, preferabil VISA (Visa electron sau Master Card, merg si ele).Alimentam cardul cu minimum necesar de bani, cu care PayPal se va activa dupa ce introducem numarul si tipul cardului, precum si numele bancii care l-a emis.

Nu e chiar atat de greu, doar ca eliberarea unui card in Romania se face in minim 10 zile de la cerere (teoretic) dar cel mai sigur ne putem ridica cardul dupa doua saptamani (indiferent de banca).

Iata si lista bancilor si cardurilor din Romania care accepta PayPal si sunt acceptate de acesta:

  • Visa Electron, card de debit, ING
  • Visa Electron, card de debit, Alphabank
  • Visa Electron, card de debit, BCR
  • Visa Electron, card de debit, Raiffeisen
  • Visa Electron, card de debit, Millennium Bank
  • Mastercard Mondo, card de debit, Banca Transilvania
  • Visa Electron de la Bancpost
  • Mastercard Taifun de la Bancpost
  • Mastercard in Lei BRD
  • Mastercard in Euro BRD

Daca este sa dau un sfat, as recomanda cardul de la ING , deoarece aceasta este singura banca din Romania, care are selfbanking, si ideal este sa puteti accesa contul prin homebanking , fiindu-va foarte simplu sa verificati starea contului pe care l-ati creat.

Pentru aceia care doresc sa faca o donatie, de expemplu, este suficient sa stie email-ul celui caruia doresc sa ii lase o suma  sau sa dea click pe butonul “donate ” de pe site, trebuind doar sa completeze un mic formular in care sa  specifice suma de care doresc sa se dispenseze.

PayPal este o metoda sigura prin care se pot face cumparaturi online deosebite de rapid, sau in cazul in care fac plati, acesta dureaza doar cateva minute.

Sper, ca aceste cateva informatii, sa fie de ajutor, tuturor celor care sunt interesati de aceasta forma de plata online.