Andrew AtroshenkoAm primit zilele trecute pe mail o prezemtare despre cateva picturi deosebit de frumoase.

Mi-a placut foarte mult ceea ce am vazut si fiind interesat sa aflu mai multe am cautat informatii despre pictor si creatiile sale.

Andrew Atroshenko este un pictor impresionist romantic. Picturile sale constau din foarte multe portrete ale unor femei deosebit de frumoase precum tablouri reprezentand dansatoare surprinse in miscare.Modul in care a resuit sa transpuna pe pannza gratia, frumusetea, senzualitata , aparenta fragilitate , sau pasiunea modelelor sale este deosebita.

A pictat balerine in diverse ipostaze.

Balerine surprinse in miscarea gratioasa specifica acestora pe scena,resuind sa surprinda preocuparea si emotia dinaintea unei reprezentatii, precum si oboseala imbinata cu sentimentull lucrului bine facut de dupa aceasta.

O alta tema prezenta si interesant pictata, este aceea a dansatoarelor de flamenco si instrumentistilor din cluburi.

Desi destul de tanar,fiind foarte talentat a reusit sa se faca remarcat in Statele Unite si in Vestul Europei.Fiind considerat copil supradotat, a absolvit Şcoala de Artă pentru Copii cu onoruri.Urmeaza Academia de Arta din Sankt Petersburg pe care o termina cu brio primnd o bursa in 1999, din partea Universitatii din New England.

La 49 de ani,Andrew Atroshenko,este un pictor cunoscut cu multe expozitii personale.Inspiratia sa permanenta sunt sotia si fetita sa, chiar daca uneori isi mai lasa amprenta asupra muncii sale, influentele culturale ale unor locuri pe care le viziteaza sau alte stiluri provenite din interactiunea cu alti artisti.

Mai jos puteti admira cateva din picturile cele mai reprezentative.

Balerina

Balrina

Thoughts before the Dance

THOUGHTS BEFORE THE DANCE Hand Embellished Giclee on Hand-Textured Canvas 24 x 20 Edition Size: 50 by Andrew Atroshenko 	  THOUGHTS BEFORE THE DANCE

After the Dance

After the Dance

Purity

Purity

Gipsy

Gipsy

Vibrance

Vibrance

Dance of Seduction

Dance of Seduction

Crimson Dancer

Crimson Dancer

Into the Light

Into the Light

Shimmering Light

Shimmering Light

Solid Brass

andrew-atroshenko-solid-brass-82613

Resonate

Andrew-Atroshenko-4

Pentru mai multe picturi ale lui Andrew Atroshenko puteti face o vizita aici si o alta aici.

Am cam tras chiulul de la runrica “Happy Weekend” asa ca dedic prezenta postare acestei manifestari blogosferice.