Cautand ceva in biblioteca ochii mi-au cazut pe un  album.

Desi foarte bine pastrat vechimea sa e evidenta.Picturile extrem de bine reproduse sunt realizate manual.Il credeam demult pierdut de aceea a fost o mare bucurie pentru mine ca am dat peste el.

Valoarea sa este cu atat mai mare cu cat il primisem de la Opa…

Am inceput sa il rasfoiesc cu atentie  si am dat peste cateva imagini inconjurate de un text scris caligrafic  cu litere gotice care mi-au taiat rasuflarea.Erau picturi ale pictorului Alexander Max Koester.

Cine este acest Alexander Koester?

Koester este  apreciat pictor german specializat initial portretistica pentru  a se consacra ca unul din pictorii “naturii”. A surprins natura in splendoara sa pictand paduri , animale, rate si alte psaari, devenind un prolific artist care a redat frumusetea Bavariei in panzele sale.

Fascinat de rate , picteaza diverse panze cu dragalasele si galagioasele pasari fiind supranumit “Koester ratioiul”. Sa  nu uitam ca acestora le-a dedicat trei ani de viata si nenumarate panze…

Cunoscand legatura germanilor cu natura Koester a transpus pe panze mirificile locuri oferite de muntii Bavariei, si de Dunare, facand cunoscute aceste bijuterii naturale in lume.

Pana la Koester nu mi-as fi imaginat ca niste rate pot arata   atat de bine intr-un tablou 😛

Priviti si judecati 😛