Atasul suprem pentru orice masina este remorca. Aceasta nu numai ca iti ofera mai mult spatiu, insa daca detii o afacere, te scuteste de transportul consumabilelor, deoarece le poti transporta singur. Desigur, o remorca auto poate sa difere, in marime, greutate si categorie. De obicei pentru soferii cu permis de categoria B le este permisa remorca pana in 750 kg si cu o greutate maxima de 750 kg. Remorcile ce depasesc 750 kg intra la categorii speciale si necesita un sistem de franare propriu. 

Internetul este plin de piese remorci si remorci auto, insa cumpratorii trebuie sa stie ce sa aleaga, astfel vor beneficia maxim de investitia lor.

Cand alegem o remorca este bine sa luam in considerare aspecte precum calitatea materialului din care este construit, de exemplu, cadrul (cu un ax sau doua). Acesta este poate cel mai important detaliu. El trebuie sa faca fata atat greutatii incarcaturii, dar si expunerii la conditiile meteo. In general, cel mai rezistent material este cel metalic, iar pentru a putea sustine greutatea, axul trebuie sa aiba o lungime de de cel putin 2,5 cm.

Nu trebuie sa uitam nici de lada si de roti, iar capacitatea de incarcare trebuie sa corespunda cu activitatea pentru care ai nevoie de remorca. Accesorile remorcii sunt si ele importante.

Remorcile utilitare prezinta de obicei o constructie de tip clasic cu 2 roti si margini inalte, putand fi utilizate la aproape toate muncile gradinii. Partile laterale pot fi desfacute sau lasate in jos, pentru a incapea o incarcatura mai voluminoasa, dar si pentru a fi mai usor de curatat.

Remorcile basculabile au 3 roti sau 2 roti, precum un model utilitar, dar detin si containerul prevazut cu balamale. Datorita acestei platforme, utilizatorul poate descarca si incarca usor si rapid. Pentru suprafete mai reduse sau doar in propria gradina, poti alege un vehicul cu basculare manuala.

Remorcile tip platforma sunt construite cu o suprafata plana, iar marginile lipsesc. Astfel, poti transporta cu ele obiecte care depasesc patul remorcii, precum crengi sau obiecte voluminoase. Aceste remorci au o constructie fiabila si pot fi folosite impreuna cu o prelata pentru protejarea continutului sau.

Remorca carosata este sigura care este acoperita si are incuietoare. Suprafata de incarcare are forma de cutie si este una dintre cele mai populare vehicule de transport bunuri si marfa. Remorca vine dotata cu sistem de franare pentru a fi folosit in cazul in care, cu tot cu incarcatura, are o greutate mai mare de 750 kg.

Optiunile sunt multe pe internet, insa alegerea unei remorci auto ramane la discretia clientului. In Romania, remorcile au capatat o popularitate foarte mare in ultimiii ani, deoarece tot mai multe persoane apeleaza la aceste accesorii, mai ales cand merg in vacanta cu familia. Este o extensie a portbagajului foarte eficienta si sigura. Investitia nu este deloc mare, deoarece remorcile pana in 750 Kg nu sunt chiar atat de scumpe. Remorca auto ramane in top 5 accesorii utile pentru autoturisme, deoarece pot fi folosite oricand si de orice, iar partea frumoasa este ca piesele se schimba usor!