Cred ca fiecare din noi primeste prin mail , cel putin cate o invatatie , sa “adaugam “pe cate cineva ca prieten sau altii care ne “cer ” amicitia.

Ca se numesc Facebook, My space, Twitter, Hi 5 , Tagged toate sunt numite retele de socializare.

Intrebarea mea este : Chiar sunt de socializare? Partial…

Prin ele poti comunica cu oameni de peste mari si tari dar tot in fata calculatorului de tin. Comunici, dar a comunica nu inseamna a socializa (nu in adevaratul sens al cuvantului).

A socializa presupune sa interactionezi “face to face” cu alti oameni.

De multe ori , se intampla sa te intelegi mai bine cu omul din online decat cu cel care interactionezi fata in fata, pentru ca de multe ori,  gasesti sunbiecte comune cu cel de la celalant capat al conexiunii de internet.

Se intampla un fenomen ciudat.

De foate multe ori ziarele si televiziunea  tind sa ramana in urma cu anumite stiri. Vestile circula mai repede prin aceste retele. De exemplu : vestea mortii lui Michael Jackson, foarte multi, am auzit-o prima data pe Twitter , fiind preluata de bloggeri care au oferit si primele detalii despre aceasta tragedie.

Cu totii avem conturi pe aceste retele.

Ne sunt de folos ?

Da.

Prin ele ne promovam bbogurile, aflam lucruri de peste ocean in timp real.

De exemplu :Facebook  are peste 70 de milioane de vizitatori, de la utilizatori obisnuiti pana la oameni politici, antreprenori sau vedete din care 120.000 sunt romani.

Nu vad nimic rau in a utiliza aceste retele, atata vreme cat nu este violata intimitatea utilizatorilor.De fapt de vina pentru unele “incidente” sunt vinovati chair acei useri care isi posteaza diverse fotografii (de obicei adolescenti, de ambele genuri) si care apoi sunt asaltati cu diverse mesaje , nu tocmai placute.

Deci. si in online functioneaza bunul simt, si in online exista limite, depinde de utiilizator cum se foloseste de aceastea.

Voi cate din astfel de retele de socializare folositi si care vi se pare cel mai serios dintre ele?