Klaus Johannis este propunerea pentru postul de prim-ministru a unei majoritati de 65% din Parlamentul Romaniei.
Johannis este primarul Sibiului, la al treilea mandate fiind si preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din România, a dovedit ca este un administrator capabil si are numeroase legaturi externe(in special in Germania), este credibil, desi om politic, el ramane un outsider in politica damboviteana. Ceea ce e bine.

In localitatea pe care o administreaza a pus la punct si PDL-ul dar si PSD-ul, ciudata este simpatia pentru PNL , partidul care l-a si nominalizat, de altfel.
Cred ca prin ideea de a-l propune pe Klaus Johannis, PNL-ul si mai ales leaderul sau, Crin Antonescu, isi mai adauga cateva procente la popularitate.

De fapt, daca este sa ne luam dupa credibilitatea pe care o are o persoana in tara si in exterior, cred „cei 65%” puteau sa il nominalizeze si pe Gheoghe Ciuhandu, primarul Timisoarei, care este un la fel de bun administrator, avand al patrulea mandat consecutiv la primaria urbei de pe Bega, avand aceleasi bune relatii in exteriorul tarii (tot Germania), fiind sustinut de aceeasi formatiune politica ca si Johannis doar ca este ex-presedintele PNTCD, ceea ce il face sa nu fie agreat de conducerea PNL de la centru, de asemenea, nici de PSD, dar nici de PD-L.
Si inca ceva, Timisoara nu a avut privilegiul de fi Capitala Culturala Europeana.

Nu l-am adus in discutie pe Ciuhandu din mandrie locala, ci doresc sa subliniez faptul ca partidele politice au cautat un outsider, un om politic fara sustinere politica din partea partidelor reprezentate in Parlamentul Romaniei.
Okay pana aici, e mare lucru ca patru partide s-au pus de acord in mai putin de 24 de ore, asupra unei nominalizari la functia de prim-ministru.

Ar fi bine daca seful statului ar accepta oferta cu Klaus Johannis, dar nu ca premier intr-un Guvern pentru doar doua luni de zile.
Cu asta nu sunt de acord.
Si nu pentru ca acest fapt ar distruge credibilitatea unui om, ci pentru simplul fapt ca daca este bun pentru vremuri de criza , de ce nu ar fi bun si pentru inca patru ani ?

Am spus cu cateva randuri mai sus „patru partide”.
Dar, oare, nu a observat nimeni ca dupa consultarile de astazi, la declaratiile de presa ale partidelor erau prezenti : Mircea Geoana cu Daniela Popa (PSD +PC), Crin Antonescu (PNL),
Varujan Pambuccian (Minoritatiile nationale) si reprezentul UDMR, Laszlo Borbely.
Ce nu e in regula in aceasta enumerare, ce nu era in regula cand i-am vazut pe acesti oameni la televizor?

Simplu. Lipsea cineva….
Cine?
Domnul Marko Bella.

Marko Bella , daca imi amintesc eu bine, este presedintele UDMR. Dansul a rammas in incaperea de unde, nu iesisera , inca , membrii PD-L-ului.
In acel moment mi-am pus o intrebare:”Va face pact cu PD-L ?” Peste , doua ore, aveam raspunsul.
Membrii marcati ai UDMR se aflau „in vizita” la sediul PD-L , din Modrogan.

Va fi Marko Bella, Iuda acestei majoritati de 65%?

Cert, este ca prin alegerea facuta, Presedintelui i s-a dat sah. Nu stiu cum va reusi sa iasa din acest impas. Ce pion va sarifica de data aceasta ?
Ramane sa vedem.

sah