Hai sa spunem o poveste, o poveste politica.

A fost o data un Capitan de Vas, care adresandu-se celorlanti marinari prin portavoce, a lasat sa ii scape un “Porumbel”, ba nu, un “Porumbac”.

In poveste exista un Crin care a ascultat ce a spus Capitanul,la una din antenele Motanului, linistit si fara sa ia atitudine. A lasat-o in coada de peste.

Intreaga comunitate ar fi tecut si uitat de acest epiisod, daca nu ar fi venit un baietel obraznic, pe nume Victoras, sa spuna : “Scandalul Porumbacu este un neadevar”

De ce o fi amintit Ponta de “scandal”? Oare, nu pentru ca Crinul sa iasa la rampa si sa dezminta, iar presa din lipsa de subiecte, sa mediatizeze si sa faca insinuari la adresa Crinului imaculat?

De ce a facut leader-ul PSD, acest anunt fara sa ii fi cerut nimeni acest lucru? Pentru a-i da un mesaj lui Basescu ,sau aparandu-l pe Antonescu?

Este stiut faptul ca domnul Ponta este un om ambitios, dupa cum este stiut ,ca Crin Antonescu , pare sa aibe o mai mare popularitate in vederea prezidentialelor care vor veni.Se mai stie ca domnul Ponta iubeste puterea, si partidul sau a mai fratenizat o data cu dracul, pentru a ajunge la aceasta. Se mai stie ca domnul Antonescu a preluat din problemele de credibilitate ale PC-ului, in momentul in care a semnat alianta cu acestia, mai bine spus ale lui Dan Voiculescu, zis si Felix Motanul, cel care, se stie, a colaborat cu baietii de la Securitate.

Si astfel , domnul Ponta a dat un mesaj subliminal grozav: “Bai, fratilor, aceea este alianta cu doi securisti” sau mai clar “PDL , atentie, noi am mai fost impreuna , ne cunoastem, ce ziceti? Va mai ganditi?”

Bunnnn, mai departe.

Trec inca doua zile si Antonescu convoaca o conferinta de presa, in care in loc sa spuna demn: “Nu am colaborat cu nimeni si doresc sa mi se ceara scuze”, lucru care dura maxim un minut , iar in restul timpului alocat sa vorbeasca de obiective, proiecte, care ne vor scoate din criza in care ne aflam, nu, el, se coboara la nivel de tata, folosind cuvinte nu tocmai demne, pentru un leader de partid.”Servitoare proasta si mahalagioaica” nu sunt epitetele pe care le asteptam din gura acestui domn.

Dar treaca de la mine….tot el a mai spus ceva de genul “codoasa batrana” …Chiar prinde la public un asemenea limbaj? Inseamna ca am ajuns rau….

Dar de ce a dat ultimatumul, dupa trei zile? A fost week-end ? Sau de ce? A stat sa se gandeasca, rupand petalele unui trandafir “am coloborat, nu am coloborat , nu, nu am colaborat!”

Ca sa il distuga pe Base, face alianta si cu PSD-ul spunand ca “va fi o alianta cum nu a mai fost”.

Nu, domnule, nu a mai fost.

Se intoarce Bratianu in mormant , cred ca se zvarcoleste, vazand ce s-a ales de doctrina lui si a liberalismului.

Ni se tot da exemplul Germaniei unde “s-au unit cele doua partide, Social Democrat si Crestin Democrat, partide cu doctrine diferite” doar pentru a scoate tara din impasul economic.

Da, e adevarat. Acolo si “verzii ” s-au unit pentru binele nemtilor.Si da, in mare, au depasit criza..La noi de ce nu se poate face asa ceva?

Sunt prea multe orgolii? Toti vor sa fie sefi?

In Romania orice alianta se va face , nu va rezista.

Suntem o catastrofa.

PS. As fi dorit sa fac un pamflet dar nu am reusit. Subiectul mi se pare hilar din toate punctele de vedere. Totul este o contradictie in termeni, , pur si simplu, nu merge liberal+conservator + social democrat =varza politica.

Voi ce credeti , va merge aceasta alinata?