Cu totii folosim saltele pentru a avea un somn cat mai linistit. Unii investesc in saltele sume de bani foarte mari, altii isi cumpara saltele ceva mai ieftine. Indiferent de bugetul de care dispui, pe Saltele-Online.ro iti vei gasi salteaua potrivita.
In momentul in care ti-ai cumparat o saltea, in mod categoric vrei ca aceasta sa reziste pentru un tip cat mai lung. Ei bine, acest lucru depinde de cateva aspecte.
In primul rand conteaza ce saltea iti cumperi. Saltelele cu arcuri, de exemplu sunt mult mai rezistente decat cele cu spuma. Saltelele cu spuma care au o densitate mai mare, sunt mai rezistente decat cele care au o densitate mai mica. Deci, depinde mult ce fel de saltea alegi. Mai sunt saltele cu memorie care iau forma corpului nostru asigurandu-ne un somn deosebit de odihnitor.

Apoi, conteaza mult daca din cand in cand schimbi pozitia saltelei. Schimb-o de la cap la picioare, dar si intoarce-o pe cealalta parte. Astfel, salteaua va avea acelasi grad de uzura pe ambele parti si nu se va deteriora foarte mult intr-o parte si aproape deloc in alta parte. O saltea in general este schimbata atunci cand nu mai ai un grad de confort foarte ridicat.
Dupa cum bine stii, salteaua poate aduna o multime de praf si murdarie. E greu sa cureti o saltea, mai ales atunci cand stai la bloc. Cel mai bine e sa folosesti o husa pentru saltea. Husa e usor de spalat si astfel iti protejezi salteaua.
Daca salteaua ta nu are o husa, incearca sa o aspiri frecvent. Eu, de exemplu, aspir salteaua cam o data la doua luni. Astfel evit acumularea prafului in mod excesiv.
Daca vrei sa iti pastrezi salteaua in cea mai buna forma pentru o perioada de timp cat mai indelungata, evita sa uzi salteaua. Umezeala iti va afecta salteaua, deoarece se poate forma mucegai. Nu cred ca ti-ai dori sa simti ca salteaua ta miroase a mucegai.
Acestea sunt cateva lucruri pe care e bine sa le iei in calcul daca vrei sa ai o saltea cat mai confortabila si daca vrei sa o pastrezi cat mai bine.
Daca mai ai si alte sfaturi, impartaseste-le cu noi.