intersection street signPortalul web The World Geography publica un top al celor mai neobisnuite strazi din lume. De la cea mai ingusta strada la cel mai complicat sens giratoriu, topul reuneste unele dintre cele mai ciudate sosele din lume.

1.Cea mai scurta strada din lume:

Ebenezer Place, Scotia

Ebenezer Place are o lungime de 2,06 metri si a intrat in Cartea Recordurilor drept cea mai scurta strada din lume.
Pe ea se afla o singura adresa, cea a unui bistro care apartine de Hotelul Mackays. Strada a aparut in 1883 când proprietarul hotelului de atunci a fost rugat sa afiseze un nume in dreptul partii inguste a cladirii. Ebenezer Place a fost declarata oficial o strada patru ani mai tarziu.

Ebenezer Place, Scotia

2.Cea mai ingusta strada din lume:

Spreuerhofstraße, Germania

Strada se afla in orasul Reutlingen din Germania. Latimea ei variaza de la 31 de centimetri la un capat pâna la 50 la celalalt Si a aparut in 1927, in timpul reconstructiei orasului, devastat de un incendiu care se petrecuse cu un an inainte.

Spreuerhofstraße, Germania

3.Cea mai curbata strada din SUA:

Lombard, San Francisco

Din pricina distantei mici si a unghiului de 27 de grade a dealului pe care se afla, strada Lombard are opt curbe si permite traficul pe un singur sens, catre est, la vale. Portiunea se intinde pe aproximativ 400 de metri, iar limita de viteza este de opt kilometri pe ora.

Tronsonul Judge Harry Pregerson, Los Angeles

 

4.Cel mai complicat tronson de autostrada din Statele Unite:

Tronsonul Judge Harry Pregerson, Los Angeles

Reteaua complicata de Sosele si poduri permite fluidizarea traficul la intersectia a doua autostrazi americane. Tronsonul a fost deschis in 1993.

3

5.Cea mai lata strada din lume:

9 De Julio, Buenos Aires, Argentina

Strada are o latime de peste 90 de metri. Exista 12 benzi, iar traversarea ei dureaza câteva minute din pricina semafoarelor.

Cea mai lata strada


6.Cea mai lunga strada din lume:


Yonge, Ontario, Canada

Strada are o lungime de 1.896 de kilometri si conecteaza Lacul Ontario de Lacul Simcoe, construirea ei fiind considerata un “eveniment de insemnatate istorica nationala”.

Yonge, Ontario, Canada

7.Cel mai mare sens giratoriu din lume: :

Putrajaya, Malaiezia

Lungimea buclei este de 3,4 kilometri. Sensul giratoriu se intinde pe o suprafata de aproximativ 4.580 de kilometri patrati.

Putrajaya, Malaiezia

8.Cel mai intortocheat sens giratoriu din lume:


Magic Roundabout, Marea Britanie

Sensul giratoriu a fost construit in anul 1972 si este alcatuit din cinci sensuri giratorii mai mici aranjate circular. Intersectia le-a dat mari batai de cap britanicilor, insa, odata ce soferii au inteles cum functioneaza, s-a dovedit a fi foarta utila in ceea ce priveste fluidizarea traficului.

Magic Roundabout, Marea Britanie

9.Cea mai abrupta strada din lume:

Baldwin, Noua Zeelanda

Strada se afla intr-un cartier rezidenţial al orasului Dundin. Baldwin Street are o lungime de aproape 350 de metri si coboara de pe un deal de 100 de metri pana la o altitudine de 30 de metri. Cea mai abrupta portiune a strazii are un unghi de 35 de grade.

Baldwin, Noua Zeelanda

Postarea se adreseaza si rubricii Happy Weekend