Întreținerea locuinței este crucială pentru siguranța ta și a celor care locuiesc cu tine. Cu toții iubim și apreciem calitățile unei locuințe nou-nouțe, dar trebuie să fim conștienți că dacă nu o întreținem corespunzător, aceasta se va degrada mai rapid decât ne-am da seama. Cu toate acestea, mulți oameni nu știu exact cum trebuie să mențină o locuință. Un motiv este acela că nu știu cum funcționează aparatura, instalațiile sau accesoriile din și de pe lângă casă. Din acest articol vei putea afla care sunt 5 lucruri importante pe care specialiștii te sfătuiesc să le faci în fiecare an, pentru a avea grijă de casa ta.

 

5 lucrări de mentenanță pe care ar trebui să le faci în fiecare an

1. Verifică aparatele și instalațiile electrice

Majoritatea proprietarilor de locuințe sar peste acest pas deoarece se bazează pe faptul că până acum nu au fost probleme, și speră că nu vor apărea. În realitate însă, riscul de a te confrunta cu o defecțiune majoră la instalația electrică sau chiar de a pune în pericol siguranța familiei tale, crește mai mult cu fiecare an în care nu inspectezi instalația și aparatele electrice. Printre acestea menționăm în mod deosebit aparatul de aer condiționat. trebuie sa stii ca revizia unui AC este foarte importantă, și trebuie să fie făcută mereu de un specialist. În caz contrar, acest aparat nu va fi eficient și va consuma mai multă energie, ca să nu mai menționăm faptul că se poate defecta foarte rapid.

Dacă locuința ta este mai degrabă afacerea ta decât casa pe care o deții, iar aceasta implică faptul ca angajații tăi să lucreze cu echipamente și aparaturi electrice, este necesar să faci verificarea PRAM. Intra si informează-te pe site despre ce implică aceasta și asigură-te că lucrezi în siguranță și legalitate.

2. Verifică politica de asigurare a locuinței

În fiecare an aproape, ceva se schimbă în legătură cu legea, guvernarea sau economia țării. De aceea este bine să verifici asigurarea de locuință, dacă ai una. Asigură-te că aceasta acoperă dezastrele cauzate de vânt și de grindină. Verifică și care este valoarea despăgubirilor. Astfel, ești mai pregătit să îți pui deoparte un buget pentru urgențe, în caz de orice.

3. Inspectează acoperișul

Specialiștii recomandă să verifici acoperișul în fiecare an, deoarece aceasta este cea mai afectată partea a casei atunci când sunt condiții meteo extreme. Acoperișurile pot fi deteriorate rapid, iar asta poate cauza scurgeri de umezeală în pereți, inundarea casei și, implicit, pătarea pereților. Dacă acest lucru se întâmplă, cea mai performantă vopsea de pereți nu va putea acoperi petele.

Fă o verificare a podului. Dacă apar semne de umezeală, cel mai probabil acoperișul are nevoie de lucrări de întreținere. De jos, poți arunca o privire de ansamblu pentru a vedea dacă nu cumva o țiglă lipsește sau este ruptă ori găurită. Dacă acesta este cazul, trebuie înlocuită imediat.

4. Verifică ce este în jurul casei

Copacii pot să distrugă porțiuni din casă în câteva secunde. Iarna poate fi foarte grea pentru unii copaci, făcându-i mai slabi și mai probabil să cadă. Verifică pomii care sunt în jurul casei tale. Observă dacă aceștia sunt înclinați diferit. Verifică pământul. Dacă apar crăpături în pământ, este posibil ca rădăcina copacului să nu mai fie la fel de bine înfiptă. Crengile uscate sau aproape rupte pot cădea pe casa ta și să îți spargă acoperișul sau ferestrele. Dacă un copac prezintă pericol, cheamă un specialist pentru a-l tunde sau a-l tăia cu grijă.

5. Verifică ferestrele

Frigul și umiditatea pot face ramele ferestrelor să se umfle. Atunci când ajung la forma inițială, pot apărea spații goale pe unde iese aer. Asta nu va cauza doar pierderi de căldură, dar și costuri mai mari la facturi. Dacă nu faci întreținerea la timp, este posibil să ajungi să fie necesar să înlocuiești ferestrele cu totul, iar asta poate să fie foarte costisitor. Specialiștii recomandă să cumperi o soluție specială pentru a umple spațiile dintre ramă și sticlă. Pe piață găsești mai multe opțiuni, dar este bine să alegi o variantă care a mai fost folosită.

 

Dacă vei lua aceste măsuri de întreținere în fiecare an, cu siguranță locuința ta va arăta ca nouă mulți ani de acum încolo.