Chiar din faza de proiect a viitoarei case, este deosebit de important sa va orientati catre alegerea tipului de acoperis potrivit, pentru a economisi timp si bani. Insa ce inseamna acest lucru? Acest lucru se refera la o dimensionare corecta a tuturor elementelor de constructie – fundatie, stalpi si structura -, in functie de invelitoare (care poate fi usoara sau grea). Noi suntem de parere ca cea mai buna solutie o reprezinta o invelitoare usoara, precum rulourile de tigla metalica mici sau mari, din mai multe considerente, ca de pilda durabilitatea in fata intemperiilor si costurile mai reduse.

Ce repere sa aveti in vedere cand alegeti panourile de tigla metalica pentru acoperis:

  • Grosimea tablei de otel din care sunt fabricate rulourile si profilele de tinichigerie
  • Calitatea tiglei, marca si modelul
  • Stratul zincat care protejeaza materia prima. Firma noastra va propune o noua si avantajoasa oferta module tigla metalica la care stratul de zinc din otel are intre 225-275 g/mp.
  • Este important ca stratul de zinc sa fie de minim 180g/mp sau chiar peste aceasta valoare, deoarece tigla va dispune de o rezistenta sporita in fata riscului de coroziune. In plus, un acoperis cu tigla zincata prezinta marele avantaj de a se aerisi mai usor, mai ales in regiunile cu climat umed ori temperat, oferind totodata o mai buna impermeabilitate. O alta proprietate se refera si la versatilitate – placile din tigla zincata sunt ideale pentru orice tip de acoperis!
  • Dimensiunile si modelul sistemului pluvial (jgheaburi si burlane), precum si grosimea tablei folosite pentru executarea pieselor care compun sistemul de drenaj
  • O membrana anticondens eficienta, de buna calitate, provenind de la un producator autorizat
  • Alte aspecte: echipa de montatori, conditii pentru acordarea garantiei montajului, facturi pentru serviciile la care apelati, costuri suplimentare legate de invelitoare etc.

Unele case au acoperisuri cu configuratie complexa, in timp ce altele prezinta un aspect mai simplu. Acestea din urma sunt numite acoperisuri cu o apa, deoarece au o singura panta. Ele pot avantaja proprietarii prin posibilitatea de a deschide mai mult fatada catre zonele insorite, astfel incat interiorul sa beneficieze de mai multa lumina naturala pe timpul zilei. Astfel de acoperisuri sunt ideale pentru casele construite pe mai multe nivele.

Daca initial acoperisurile cu panta curba erau folosite predominant pentru cladiri industriale, in prezent tot mai multe constructii rezidentiale recurg la atari solutii, pentru a intregi estetica.

Acoperisurile cu panta franta de forma concava nu se diferentiaza de cele cu patru ape decat prin faptul ca primele sunt mai indicate atunci cand se are in vedere si crearea unei mansarde locuibile, datorita frontonului vertical prelungit si deasupra fatadei.
Multe din proiectele contemporane de case se caracterizeaza prin alegerea unui acoperis cu pante inegale. Le puteti identifica dupa formele asimetrice, care faciliteaza crearea unui singur etaj pe o parte si doua etaje pe cealalta parte a casei.
Acoperisurile cu forma de piramida servesc frecvent in cadrul structurilor complexe, dar si pentru magazii sau alte spatii de depozitare.
Acoperisurile cu panta franta de forma convexa sunt potrivite pentru acele case care dispun si de o terasa cu suprafata vasta ori de o veranda.
In ciuda faptului ca acoperisurile plate sunt mai usor de ridicat, nu va recomandam sa optati pentru un acoperis tip terasa daca locuiti intr-o regiune cu precipitatii abundente.tiglza