Rulourile exterioare pot fi una din cele mai bune investitii facute intr-o locuinta. Acestea nu numai ca ofera privilegiul intimitatii supreme, insa devin si o bariera foarte eficienta impotriva caniculei pe timp de vara.
Rulourie exterioare pentru geam au reprezentat si inca reprezinta accesorii foarte importante pentru locuinte, avand in vedere ca acestea ofera foarte multe avantaje. Multe persoane considera ca aceste jaluzele exterioare au ca principal scop protejarea incaperilor de razele puternice ale soarelui, insa nu doar acesta este scopul rulourilor exterioare. Rulourile pentru exterior se potrivesc atat caselor, cat si apartamentelor, acestea adaptandu-se oricarui tip de design sau de arhitectura. Desi par accesorii destul de moderne, jaluzelele, atat cele interioare, cat si rulourile exterioare, au o istorie de peste 1500 de ani, primele astfel de elemente apartinand grecilor antici. Initial, acestea erau folosite doar pentru interior, insa in momentul aparitiei sticlei, jaluzelele pentru exterior au inceput sa fie utilizate mai mult din punct de vedere estetic.
Rulourile pentru geam pot fi alese in functie de materialul din care acestea sunt confectionate. Rulourile exterioare pot fi din lemn, din aluminiu sau PVC si in functie de proprietatile acestor materiale, putem alege rulourile potrivite locuintei sau spatiului nostru.
Un prim avantaj pe care il ofera rulourile exterioare, il reprezinta izolarea din punct de vedere termic. In zilele toride, folosirea unor accesorii pentru ferestre, care sa impiedice ca razele puternice ale soarelui sa patrunda in interior este absolut necesara, iar rulourile exterioare ajuta la mentinerea unui climat potrivit in interior. De asemenea, rulourile exterioare sunt foarte eficiente, deoarece diminueaza pierderea de energie termica prin simplul fapt ca protejeaza geamul de contactul direct cu zapada si temperaturile foarte scazute. Rulourile exterioare ofera si o foarte buna izolatie din punct de vedere fonic. In acest fel, locuinta ta va deveni mult mai confortabila.
Aceste accesorii pentru ferestre impiedica patrunderea razelor de soare si implicit decolorarea elementelor de mobilier si a altor obiecte din interiorul locuintei. De asemenea, ele ofera intimitatea pe care o doresti atat de mult. Este foarte deranjat sa stii ca vecinii tai sunt curiosi si iti pot urmari orice miscare, chiar si prin tesatura fina a perdelelor, iar aceasta problema se intalneste in special in cazul celor care locuiesc la bloc. Pentru cei care locuiesc la casa, rulourile exterioare montate corect, ofera mai multa siguranta in fata infractorilor. De foarte multe ori acestia prefera sa patrunda in locuinta pe la ferestre, avand in vedere ca acestea sunt mai usor de demontat sau spart. In acest fel, ruloul va oferi o mare protectie, deoarece acesta se inchide prin interior.
Nu trebuie sa iti faci griji ca ferestrele locuintelor tale sunt prea mici sau, din contra, prea mari, deoarece rulourile exterioare pot fi realizate la comanda in functie de dimensiuni. Si din punctul de vedere al designului, rulourile exterioare iti ofera numeroase avantaje in sensul ca acestea pot fi alese in functie de arhitectura locuintei si in functie de culorile preferate. Efectul va fi cu atat mai interesant, cu cat, daca locuiesti la casa, vei caccesoriza aceste rulouri cu usile si cu acoperisul. Rulourile exterioare pentru ferestre sunt usor de intretinut. Ele pot fi sterse cu apa si detergent pentru a indeparta depunerile de praf. Cele din lemn au nevoie de o ingrijire mai atenta.
Este important sa cumparam produse de la un producator de rulouri exterioare Aluroller, care ofera calitate clientilor sai de fiecare data! De asemenea, cand achizitionam obloane sau rulori exterioare, trebuie sa tinem cont de urmatoarele:
Daca o fereastra este prea aproape de un colt, un obturator poate iesi dincolo de marginea casei. Pe o casa cu acoperis, un oblon nu ar trebui sa se suprapuna nici macar pe placa de colt.
De asemenea, plasarea obturatorului poate fi dificila daca ferestrele sunt prea stranse. Spatiul dintre obloane pe ferestrele adiacente trebuie sa fie de cel putin jumatate din latimea unui obturator.
Marimea unei ferestre sau a unui grup de ferestre determina latimea si inaltimea unui obturator. In mod ideal, latimea obloanelor utilizate in perechi pe ferestre ar trebui sa fie jumatate din latimea ferestrei si ambele ar trebui sa fie aceeasi inaltime a ferestrei. Acest lucru ajuta la conferirea aspectului placut. Astfel, odata ce obloanele vor fi inchise, acestea ar acoperi complet fereastra.
Acesta este motivul pentru care obloanele functioneaza rar la deschideri cu mai multe ferestre. In plus, nu ar arata foarte bine daca nu sunt suficient de mari pentru a acoperi deschiderea si, desigur, ridicol.
Si oricat de ciudat poate parea, o fereastra mica ar trebui sa aiba, de obicei, doar un singur obturator. Autenticitatea se aplica si mecanismului obturatorului si modului in care sunt atasate obloanele. Obloanele sunt adesea fixate in mod gresit, direct pe partea din fata casei sau cu caramida cu suruburi. De la distanta, ar putea arata OK, dar in apropiere – acolo unde conteaza detaliile – arata ieftin si fals. Obloanele ar trebui sa fie intotdeauna agatate de mecanismul obturatorului functional, chiar daca nu vor fi folosite niciodata. In acest fel, vor arata mult mai bine si iata un bonus: pot fi vopsite in ce culoare doresti.
Acestea fiind zise, fie ca alegi jaluzele, rulouri exterioare sau obloane, ideea este sa faci acest lucru ghidandu-te dupa cele mai bune sfaturi ale expertilor si alegand produse de calitate, precum cele de la Alluroler. Astfel, c sa ta va avea intimitate in orice moment, umbra atunci cand soarele este prea puternic si, de ce nu, o bariera de nadejde impotriva intemperiilor.