Atunci cand vorbim despre accesorizarea bai, ne fuge gandul instant la un anumit tip de mobila dintr-un anumit tip de material, la diverse tipuri de corpuri de iluminat ori chiar la tipul de faianta ales. Totusi, in procesul de personalizare a bai, accesoriile de baie poarta o importanta deosebita. Un astfel de accesoriu este suportul pentru periute de dinti. Desi aparent inutil si banal, suportul pentru periutele de dinti este un accesoriu absolut necesar unui bai, atat din motive de functionalitate, cat si din punct de vedere estetic.

Amplasarea periutei de dinti

Periuta de dinti este unul dintre cele mai importante obiecte ce fac parte din igiena personala, motiv pentru care pastrarea sa intr-un loc curat este absolut necesara, dat fiind ca poate acumula bacterii foarte usor. De multe ori, din comoditate sau graba, obisnuim sa lasam periuta de dinti pe marginea chiuvetei sau chiar intr-un pahar de bucatarie, impreuna cu alte obiecte, fara sa intelegem importanta unui suport pentru periute de dinti.

Alegerea unui suport pentru periute de dinti

Fiecare baie ar trebui sa aiba un suport pentru periute de dinti. Pe langa faptul ca aduce un accent original prin varietatea de culori, modele si materiale, acest accesoriu ofera un plus la capitolul igiena.

Atunci cand alegem un suport pentru periutele de dinti, pe langa aspecte ce tin de estetic, este important sa alegem un suport compartimentat. Este foarte important din punct de vedere igienic ca periutele de dinti sa nu se atinga, facand astfel schimb de bacterii.

Vorbind despre amplasarea acestuia, studiile arata ca suportul pentru periutele de dinti nu ar trebui sa stea in apropierea vasului de toaleta, deoarece atunci cand este trasa apa la toaleta germenii se imprastie in aerul din imediata proximitate. Mai mult, acest suport ar trebui sa stea departe si de produsele de curatat, dat fiind ca acestea sunt nocive odata intrare in corp.

Curatarea unui suport pentru periute de dinti

Se presupune ca baia ar trebui sa fie una dintre cele mai curate incaperi ale casei. Totusi, aceasta poate ascunde mii de bacterii fara sa ne dam seama. Suportul pentru periute de dinti este unul dintre accesoriile de baie care poate reprezenta un „focar“, desigur, la scara mai mica. Intr-un suport pentru periute de dinti se pot ascunde pana la doua milioane de bacterii, motiv pentru care acestea trebuie curatate in mod frecvent. Desi foarte populare si aspectuoase, suporturile din lemn sau bambus sunt foarte dificil de curatat. Astfel, este recomandat sa alegem un material pentru plasticul sau otelul inoxidabil pentru suportul pentru periutele de dinti, aceste materiale putand fi curatate cu usurinta. Mai mult, chiar si periuta de dinti necesita o atentie sporita, deoarece faptul ca sta in umiditate o face predispusa aparitiei bacteriilor pe suprafata sa.