Black CatAcum doua seri,reprezentantele sexului frumos din famiie au venit la mine panicate si mi-au spus:

– Nu il gasim pe Tommy!!
– L-ati cautat bine ?
– Da, nu e nicaieri…

M-am dus in apartamentul mamei, resedinta motanului si a lui Yorky, sa ma conving ca nu au omis vreun loc preferat al felinei gri.Negasindu-l, am tras concluzia ca nebunatucul ninja a cazut de la balcon.Mi-am luat cateii si desi era ora 23 am plecat in cautarea lui Thomas.

Am dat o raita prin imprejurimi , strigandu-l , uitandu-ne sub tufisuri, sub masini …Nimic.

Am urcat , am consdolat-o pe mama mea care mai ca nu plangea, promitandu-i ca am sa ma mai uit noaptea dupa el.Ceea ce am si facut.

De la balcon am tot soptit :

– Ti,ti, tit ,Tommy , tit ….

Deodata am auzit un mieunat slab.Venea de sub o masina.Am tras treningul pe mine si am iesit in strada.Ploua.M-am dus sa ma uit sub masina de unde auzisem mieunatul.Era o pisica tigrata…I-am dat niste bobite din buzunar su m-am mai invartit pe afara .Vazand ca noaptea toate pisicile semana intre ele, parand gri sau negre, m-am hotarat sa ma duc la culcare si sa incep investigatiile a doua zi.Era 2.30 si eu bantuiam prin ploaie….

A doua zi dimineata m-am dus la mama mea care plansa imi spuse:

– Am fost sa-l caut….am intrebat vecinii, nu l-au vazut.Iti dai seama ce s-o fi speriat cand a tunat azi-noapte….Saracutul, m-am atasat atat de mult de el….
– Daca a facut pe cascadorul…

L-am luat pe Junior si ne-am dus sa il cautam.Am parcurs cartierul in lung si in lat, am dat peste mai multe grupuri de pisici dar nici urma de Thomas.Incet-incet incepeam sa ma resemnez, sa ma obisnuiesc cu ideea ca Tommy n-o sa isi mai arate mutrita cand intru sau cand ies din casa.

Ajungand in fata blocului dau sa deschid cand il vad pe Junior bagandu-si nasul prin ramasita de gard ramasa dupa reabilitarea termica a blocului…

– Junior , hai, ce faci acolo??Iar ai gasit o “captura” la care vrei sa ajungi?

In timp ce bombaneam, il vad pe zdrenturosul meu dand din coada.M-am dus sa vad care era cauza pentru care batranelul meu catel dadea din coada bucuros….Am dat la o parte o creanga din tufisul des si am vazut doi ochi mari sticlosi si galbeni, ca doua topaze, ce ma priveau speriati,si blanita gri inchis se cconfunda usor cu pamantul.

– Tommy, nenoroocitule, tu ai fost tot timpul aici si m-ai lasat sa te caut??Nu ti-a iesit cascadorie si ai cazut??

Am chemat-o pe mama mea sa isi culeaga odorul, nu am plecat de acolo deoarece nu stiam cum v-a reactiona, pe ea stiam ca o acceppta…L-a luat in brate bucuroasa spunand:

–  Vai, Tommy , aici ai fost ?De ce nu aui raspuns cand te strigam?? Ce bine ca l-ai gasit…Tommy, hai sa iti dau de mancare ca ti-o fi foame….

Si uite asa, motanul Thomas a petrecut o noapte in ploaie, care l-a facut mai intelept , mai lingusitor, si mai cuminte.

Nasul care l-a gasit la doua saptamani de viata , tot acela l-a redat faniliei, nasul veteranului meu Junior.

Cascadorul Thomas

Cascadorul Thomas

Thomas

Nasul lui Junior

Junior

Si pentru ca totul s-a sfarsit cu bine , postarea se adreseaza si rubricii Happy Weekend