Deoarece se apropie 1 Aprilie, ziua cea mai vesela din an, am decis sa fac un clasament amuzant al celor mai dragute creaturi, care au aparut in desenele animate de lung metraj.

Este vorba de clasamentul meu, bazat pe simaptii personale, ceea ce il va face foarte subiectiv, dar sunt deschis la noi propuneri 😉

Sa incepem:

1.Pongo , cainele dalmatian care cautandu-si nevasta pentru el, isi insoara si stapanul aiurit 😛 Ce urmeaza dupa aceasta , acventurile prin care trece , si mai ales invazia de vedete pisicesti m-au determinat sa ii acord acest loc (fac parte din sindicatul cateilor la ora actuala, trebuie sa fraternizam 😛 )

Pongo

2.Puss in Boots, este motanul cu ochi langurosi si umezi, cu accent spaniol care desi are labute si este roscat, se doveste a fi un fel de “Zorro Pisicesc” , iar daca ii anallizam cu atentie mutrita vom gasi unele elemente comune cu cele ale lui Antonio Banderas, care i-a “imprumutat” vocea.

PussInBoots

3.Bambi si Thumper, firavul pui de caprioara si prietenul sau urecheat care nu conteneste sa bocane , figurile lor deosebit de expresive si dragalasenie lor, starnesc zambete la orice varsta. Si daca stam sa ne gandim ca filmul are 69 de ani, putem include cele doua creaturi animate printre starurile hollywoodiene.

Bambi

4.Lady si Tranp, frumoasa catelusa stilata alaturi de smecherul maidanez pus pe sotii, liber , fara stapan , un catel al nimanui si al tuturor, deopotriva.Este marele merit a lui Disney, de a da expresivitatea aceea deosebita personajelor sale, daca Lady este o cockerita superba , Tramp , nu putea fi decat un terrier 😛

5.Figaro , extrem de simpaticul motanel , negru cu alb, care asista la transformarea lui Pinocchio, cel care i-a tinut de urat lui Geppetto si ii dadea tarcoale lui Cleo, pestisorul auriu, cu care se va imprieteni , in final.Imi place foarte mult acest pisoi, dar trebuie sa intelegeti, ca am o slabiciune pentru matzele negru cu alb 😛

6.Aristocats , deoarece sunt simpatici toti, am decis sa pun o fotografie “de familie” a Ducesei si a lui Thomas. Cele trei pisici junioare au niste mutrite , care lasa fara comentarii si pe cel mai morocanos dintre noi.

7. Simba, leul care pleca in pribegie prin savana, si se va intoarce sa revendice ce este al lui. O alta felina deosebit de simpatica, care la maturitate are un usor aer de rocker rebel.

8.Mumble , pinguinul dansator, care ne arata ca si fara voce poti face minuni. Imi place deoarece este poate singurul personaj din Zona Arctica, abordat de creatorii de desene animate. El a venit ca o replica animata a documentarului “March of the Penguins”, realizat de documentaristii francezi in colaborare cu National Geografic.Mi-a parut bine ca si cei de Dreamworks  si-au aruncat ochii catre aceea zona a Pamanantului.

9.Toothless, dragonul capturat, care se va supune lui Hiccup, baiatul wiking care in loc sa duca mai departe lupta tatalui sau , face pact cu “dusmanul”. Desi scoate doar cateva sunete, mutrita acestui dragon din specia “Night Fury” este asa de haioasa , ca se paote sa nu iti placa de el.

10 Scrat, veveritoiul cu ghinda din seria “Ice Age”. Este atat de haios in incercarile lui de a pastra ghinda , ca rezerva pentru iarna , incat intrece multe din personajele principale ale animatiei.Nu mai pun la socoteala mutra de veverita preistorica, cu nasul acela enorm si ochi bulbucati 😛

PS. Consider ca invazia pisiciilor vedete in desenul animat constituie o discriminare fata de alte animalute. Au pana si o melodie foarte sugestiva , numita “Everybody.Wants to be a Cat ” 😛 😛

Voua care dintre aceste personaje de lung mereaj v-au placut mai mult??