Ludwig al II-lea al Bavariei , regele romantic si visator, protectorul lui Richard Wagner a construit în Bavaria trei castele celebre: Neuschwanstein, cu alura sa medievală de poveste, Linderhof, cu elemente baroce şi rococo, şi Herrenchiemsee, numit şi “Versailles-ul bavarez”.

Castelul Neuschwanstein din sudul Bavariei, situat pe o stanca din Alpi, deasupra lacului Alpsee si strajuit de o cascada de 45 m, a fost contruit intre anii 1869-1886.

Excentricul monarh l-a angajat pe Christian Jank, un scenograf, pentru proiectarea exterioara a castelului iar interioarele sunt inspirate din legendele germanice Tannhäuser sau Lohengrin.

Desi construit in stil romantic , castelul este dotat cu incalzire centrala , lift si o bucatarie moderna.Castelul nu are ziduri de aparare dar turnurile sale ajung la o inaltime de 150 m.

Calatoria spre castelul Neuschwanstein incepe in localitatea Hohenschwangau unde se gaseste un castel al lui Maximilian al II-lea (tatal sau) , unde a copilarit Ludwig, de unde porneste o sosea plina de serpentine ce trec prin padurea deasa, distanta putand fi parcursa si pe jos in aproximativ 30 de minute.

Si pentru ca misterul ce il inconmjoara pe Ludwig sa fie cmplet care spunea: “Vreau sa raman un mister pentru mine si pentru ceilalti” , orice inregistrare sau fotografiere in interiorul castelului nu este permisa.

Si acest lucru se intampla desi acest castel este vizitat anual de 1,5 milioame de oameni.

Privirea este aceea care inregistreaza pe retina minunatele incaperi ale acestui castel, singurele amintiri fiind cele vandute pe diverse suporturi, albume foto sau DVD-uri, cu interioarele acestei bijuiterii creeate de imaginatia acestui monarh romantic, deosebit de inteligent dar neinteles de contemporani.

Se spune despre Neuschwanstein ca ar fi unul din cele mai frumoase castele ale lumii.

Compania Disney a copiat exteriorul acestui castel pentru a creea castelele din basmele ecranizate,cel mai fidel este redat in animatia”Frumoasa din Padurea Adormita”.

Cateva imagini 😛

Am prezentat acset castel deoarece se contureaza ca un viitor punct turistic pe care nutresc sa il ating….Cand? Nu stiu, dar sper sa se intample cat mai repede.

Articolul se adreseaza si Miercvurii tacute.

Photos:world wide web