Fara indoiala, fiecare dintre noi a inceput sa simta pe propria sa piele venirea frigului, chiar daca toamna abia a inceput sa isi intre in drepturi. Fara doar si poate, pe masura ce zilele vor trece, o sa resimtim si mai mult aerul rece si vom fi tentati sa renuntam la unele obiceiuri sau sa luam anumite masuri din cauza grijii excesive asupra sanatatii noastre.

Si tu ai aceasta tendinta? Vrei sa afli care sunt cele mai frecvente mituri despre sanatate in timpul anotimpurilor reci? In acest caz, citind acest articol, o sa ramai cu informatii extrem de utile si o sa stii ce ai de facut in continuare!

Uite cateva mituri despre sanatate in timpul anotimpurilor reci:

  1. Trebuie sa iti pui foarte multe haine pe tine!

Nimic mai gresit! Chiar daca toata lumea spune ca este bine sa iti iei cat mai multe haine pe tine, cert este ca o sa te simti extrem de incomod si nu o sa te mai misti in voie, motiv pentru care iti va fi, in continuare, rece. Cel mai bine este sa ai o geaca ce tine de cald, usor vatuita, precum sunt cele de aici: https://www.instinctive.ro/barbati/Geci, dar si sa te asiguri ca nu pleci de acasa, mai ales iarna, fara manusi, fes si fular, intrucat fenomenul de racire a corpului incepe cu extremitatile.

  1. NU trebuie sa iti pui incalzire prin pardoseala, caci o sa se formeze praf si o sa te imbolnavesti.

Despre incalzirea prin pardoseala, atat de cautata in ultimii ani in Romania, s-a raspandit acest mit, caci oamenii pun pe baza circulatiei diferite a aerului strangerea prafului, lucru total gresit. Este adevarat ca acest tip de incalzire vine si cu dezavantaje, intrucat daca se sparge o teava, trebuie inlocuita si o parte din gresie sau parchet, insa avantajele multiple, precum consumul mic si incalzirea uniforma, compenseaza. De aceea, daca esti interesat sa iei aceasta masura in casa ta, indiferent ca stai la casa sau intr-un apartament, intra pe Carbonheat.ro si citeste mai multe despre incalzirea electrica in pardoseala, dar si despre costurile instalarii acestui sistem.

  1. Nu trebuie sa faci sport iarna!

Aceasta este inca o conceptie gresita a tuturor oamenilor, asa ca, daca esti un impatimit al alergatului si pana acum renuntai la sportul de afara in favoarea celui in sala, afla ca nu trebuie sa mai faci asta. Bineinteles, trebuie sa te imbraci adecvat, iar numarul caloriilor arse va fi si mai mare! In plus, o sa observi ca esti mult mai bine dispus, intrucat creste nivelul endorfinelor.

Asadar, tine cont de sfaturile date mai sus, pentru a avea grija de sanatatea ta in timpul anotimpurilor reci, dar si pentru a nu renunta la obiceiurile care iti fac placere!