Iarna este fără îndoială cel mai greu sezon pentru șoferi. Vremea rece ce pare să vină de nicăieri în lunile de iarnă, va testa mașinile la capacitatea lor maximă. Pe lângă faptul că este mai dificil să conduci iarna, condițiile precare de pe carosabil este posibil să afecteze negativ fiecare componentă a mașinii. Oamenii rămân blocați în drum din diferite cauze, și este destul de greu să le anticipezi pe toate. Totuși, asta nu este o scuză pentru a nu fi bine pregătit. O idee bună este să anticipezi cele mai dese probleme cu care se confruntă șoferii iarna, tocmai de aceea am conceput un top în cele ce urmează.
Top 5 probleme cu care se confruntă șoferii iarna
1.Bateria
Fără îndoială, bateria este principala cauză pentru care șoferilor li se strică mașina în trafic în lunile de iarnă. Potrivit unui studiu, aproximativ 19% din problemele șoferilor iarna, sunt legate de bateria auto. Cu cât este o baterie auto mai veche, cu atât capacitatea acesteia va fi mai mică. Asta, în combinație cu o baterie deja parțial descărcată și condițiile extreme de temperatură, poate să o facă să cedeze. Esbine să testezi bateria iarna pentru a te asigura că aceasta va face față la drum. De asemenea, dacă ai nevoie de o baterie nouă, pe site-ul acesta au găsit mai mulți șoferi baterii auto de care sunt mulțumiți.
2. Alternatorul
Chiar dacă pe moment bateria este primul lucru la care te gândești atunci când într-o dimineață de iarnă mașina nu vrea să pornească, amintește-ți că mai pot exista și alte cauze. Și alternatoarele pot să cedeze, și deoarece ele furnizează puterea și energia de la motor necesară pentru a încărca bateria, dacă acestea te lasă la greu, bateria se va descărca destul de rapid. Asta înseamnă că mașina ta este posibil să nu pornească, chiar dacă ai cumpărat o baterie auto nouă.
Cauciucurile pot reprezenta o problemă pentru șoferi în orice sezon, dar iarna acesta par a cauza chiar mai multe probleme. Unele statistici susțin că 15% din motivele pentru care șoferii au probleme iarna sunt legate de cauciucuri. Ai nevoie de cauciucuri trainice iarna. Cauciucurile trebuie să fie de iarnă și de preferat noi pentru a putea asigura o putere de tracțiune suficient de mare. De asemenea, este bine să ai un cauciuc de rezervă pentru cazul în care faci pană, ceea ce se poate întâmpla destul de des iarna. Este deci mereu o idee bună să îți verifici cauciucurile, și, dacă este necesar, să schimbi cauciucurile cu unele noi pentru a face față mai bine vremii de afară.
4. Ștergătoare
Temperaturile negative pot să dea bătăi serioase de cap ștergătoarelor iarna. Acestea pot îngheța pe parbriz sau pot crăpa din cauză că frigul le face casante. Mai ales iarna, ștergătoarele sunt esențiale din cauza ninsorii care pare să nu se mai termine uneori.O modalitate prin care te poți asigura că acestea sunt într-o formă bună este aceea de a curăța parbrizul înainte de ale pune în funcțiune. Dacă forțezi ștergătoarele să îndepărteze un strat gros de zăpadă de pe un parbriz înghețat le poți rupe ușor. Încearcă să încălzești parbrizul, și dacă mașina este echipată cu o funcție anti-îngheț, folosește-o.
Puțini șoferi se gândesc că vor rămâne blocați în trafic pentru câteva ore. Totuși, iarna ar trebui să te aștepți la neașteptat și să fii mereu pregătit pentru orice. În mașina ta trebuie să ai mereu: un kit de prim-ajutor, un încărcător de telefon, dispozitiv pentru rașchetat gheața și perie, pături, îmbrăcăminte călduroasă și alt echipament de iarnă pentru a te proteja împotriva hipotermiei, apă, mâncare neperisabilă.În cazul în care rămâi blocat în trafic iată ce trebuie să faci: stai înăuntru și pornește avariile sau prinde ceva strălucitor de mașină pentru a te face mai vizibil. Dacă ai baterie la telefon și semnal, sună la 112 și descrie cât mai bine locația în care te afli. Verifică toba de eșapament pentru a nu fi blocată de zăpadă, altfel te poți intoxica cu monoxid de carbon. Mișcă-te în mașină, dă din palme și mișcă degetele de la picioare pentru a păstra sângele în circulație. Bea lichide deoarece deshidratarea te poate face mai susceptibil la efectele negative ale frigului. Economisește cât mai mult bateria mașinii, și dacă mai ai combustibil, pornește mașina pentru 10 minute la fiecare oră pentru a păstra o temperatură de siguranță.
Recent Comments