Am cautat informatii despre cum se pot desfasura legal operatiunile legate de firme, societati, PFA si ONG si am ajuns pe site-ul Fabrica-de-firme.ro. La prima vizita pe site-ul oficial am fost incantata de structurarea informatiei. Iata cat de clar sunt prezentate lucrurile aici:


1. pentru infiintarea unui SRL sunt necesare:dosarul complet si suma de 300 de lei in care se includ taxa de registru si taxa de onorariu. Termenul de obtinere a actelor este de 3-5 zile.
2. ca sa infiintezi un PFA dureaza 3-7 zile, taxa fiind de 190 de lei si actele necesare dosarului sunt prezentate pe site. Tocmai de aceea nu a as apela la nimeni altcineva pentru infiintare firme Bucuresti decat la specialisti cu experienta si cunostintele necesare, care sunt capabili sa sintetizeze informatia si sa faca totul ca la termenul prevazut sa primesti actele infiintarii firmei tale.
3. acte necesare infiintare SA , etapele de parcurs, tarifele. Tot din explicatiile de pe site se deduc diferentele dintre ONG, PFA, firma si SRL.
4. schimbarile sediului social costa: 530 de lei in Bucuresti si 730 de lei in lat judet.
5. infiintare ONG dureaza mai mult decat infiintarea unei firme. Clientul trebuie sa stie ca are de asteptat 45 de zile, iar fondatorii trebuie sa fie minim 3. Onorariul este de 1500 de lei.

Dar in cazul in care as avea probleme cu firma pe care o detin, tot la ei as apela pentru suspendare activitate firma fiindca sunt onesti si cunosc perfect legile.

In afara acestor puncte tari ale activitatii Fabricii-de-firme.ro, as adauga:
-portofoliul foarte bogat, care contine nume grele ale economiei romanesti. Datorita lor au aparut pe piata din tara multe firme de succes, fiindca exista multi oameni care nu se descurca sa relationeze cu institutiile statului si nici nu au timp sa faca acest lucru.
Unii se simt pusi in dificultate sa mearga pe la usile institutiilor dupa actele necesare, iar altii nu au timp sa se ocupe de asa ceva.
-operativitatea cu care rezolva toate problemele clientilor
-capacitatea de a oferi consultanta eficienta partenerilor in orice imprejurare.
-capacitatea de a gasi sediul social potrivit fiecarei activitati, in momentul in care clientii au nevoie de acest lucru.