Imi plac gadget-urile si ori de cate ori, intru la Emil pe blog , ma imbolnavesc.

Daca as putea, mi-as cumpara ultimile noutati in materie de aparatura electronica, desi in ultimul timp am invatat sa imi  achizitionez doar ceea ce este cu adevarat util (sau aproape).

Cu totii am ramas placut impresionati la lansarea iPad-ului celor  de la Apple.Acest gadget este “veriga lipsa” dintre netbook si laptop.

Dar cat de util este iPad-ul?

Romania libera ne dezvaluie cateva din avantajele Ipad-ului :” este o biblioteca portabila si gratuita, poate fi folosit pentru a procesa texte, ca browser web, traducator sau ghid turistic, pentru a afla prognoza meteo, dar si ca o sursa de jocuri si distractie in timpul unui zbor lung. Desigur ca un laptop dispune de aceleasi aplicatii, dar nici unul nu cantareste mai putin de un kilogram si jumatate. In plus, sistemul de transport securizat al iPad-ului iti permite sa-l tii in geanta atunci cand treci pe la punctul de control de la aeroport, spre deosebire de laptopuri, pe care trebuie sa le pui intr-o tava separata.
Desi prima versiune a iPad-ului se conecteaza la internet doar prin wireless, la sfarsitul lunii aprilie va fi disponibila varianta 3G, le va permite utilizatorilor sa se conecteze la internet si prin conexiune AT&T, atat in Statele Unite, cat si in strainatate. Persoanele care calatoresc mult, dar nu se cazeaza intotdeauna la hoteluri ce ofera Wi-Fi gratuit vor dori, probabil, sa astepte noul iPad pentru a putea folosi aplicatia de localizare in vacanta.
Chiar si asa, oamenii de afaceri care pleaca des in calatorii n-ar trebui sa-si arunce laptopurile inca. Desi Apple vinde cu zece dolari aplicatiile iPad pentru procesare de text (notes), foi de calcul (numbers) sau prezentari (keynote), unii utilizatori s-au plans ca aceste aplicatii nu sunt inca la fel de performante precum cele oferite de software-ul Microsoft Office. Pentru unii utilizatori, chiar si tastarea pe touchscreen-ul iPad-ului este, de asemenea, o corvoada.”

Mi se pare cool dar nu cred ca mi l-as cumpara. As prefera un laptop performant, mai ales ca la cei 680 $ cat costa, chiar ar fi unul bun.Dar asta sunt eu.

Voi ce ati cumpara daca ati avea la dispozitie 680 $  si v-ati dori un gadget?

V-ati achizitiona ceva util sau ceva la moda?