Pe site-ul magazinului Vinere.ro se gasesc numai vinuri bune, la preturi pentru toata lumea. Clientii pot alege dintr-o gama vasta de vinuri rosii si vinuri albe, iar cei pretentiosi se pot multumii cu vinuri Prosecco si Cava.

Cu o istorie complexa in spate, cultura vinului si a vitei de vie pare a fi nemuritoare, aceasta fiind imbogatita cu fiecare productie proaspat recoltata. Imortalitatea vinului se datoreaza omniprezentei acestuia in secventele biblice capitale, din scenele dramatice imortalizate in tablouri celebre, din sute de opere literare, dar si din mii de izvoare istorice.

In prezent, vinul se consuma in cantitati impresionante la nivel mondial, cel mai mare consum de vin fiind inregistrat in Statele Unite ale Americii. De altfel, provenienta numelui acestei bauturi (vin – din limba sanscrita – de la cuvantul “vena”), inseamna “a iubi”.

Multi dintre noi ne alegem vinul in functie de ceea ce urmeaza sa servim la masa, precum si in functie de persoana care ne insoteste. Totusi, cand vine vorba de asortarea vinului cu mancarea, parca totul se complica.

Vinul rosu arde grasimile

Poate ai auzit ca vinul rosu te poate ajuta in curele de slabire. Ei bine, este adevarat. Un pahar de vin rosu iti poate ajuta eforturile de scadere in greutate. Un anumit studiu realizat la Universitatea din Oregon arata ca strugurii rosii care se gasesc in unele tipuri de vin pot ajuta oamenii sa gestioneze obezitatea si un ficat gras, datorita unei anumite substante chimice existente in compozitia lor, numita acid elagic. Aceasta substanta incetineste procesul de crestere al celulelor grase si impiedica crearea altora noi. Aceste actiuni stimuleaza metabolizarea acizilor grasi in celulele hepatice. 

Vinul rosu este benefic pentru inima 

Stim deja ca vinul este excelent pentru sanatatea inimii, dar un studiu de la spitalul Rhode Island, care a comparat Pinot Noir cu vodka, a fost in favoarea vinului rosu. Cercetatorii au folosit porci pe post de cobai. I-au separat in doua grupuri – unul consumand vin si unul vodka. In acelasi timp, porcii au avut o dieta bogata in grasimi timp de 6 saptamani. La ambele grupuri s-au putut observa imbunatatiri cardiovasculare. Totusi, antioxidantii, antiinflamatorii si proprietatile pro-angiogene ale vinului rosu Pinot Noir au facut din aceasta bautura o bautura castigatoare.

Vinul rosu creste capacitatea de memorare

Ai observat vreodata ca noptile in care bei vin alaturi de prietenii tai se termina cu o calatorie prin filtrul memoriei? Un studiu realizat de Universitatea Texas A & M din 2015 a constatat ca resveratrolul, un compus gasit in coaja strugurilor rosii, poate imbunatati memoria si functia cognitiva la sobolani. Deci, data viitoare cand povestesti ceva jenant despre tine unuia dintre prietenii tai, da vina pe alcool! 

Vinul te poate face sa traiesti mai mult 

Daca astepti cu nerabdare sa vina seara pentru a consuma un pahar de vin sau doua, sa stii ca nu ar trebui sa renunti la acest obicei. Un studiu privind gena si nutritia a constatat ca resveratrolul din vin poate ajuta la inducerea expresiei mai multor genuri de longevitate care regleaza supravietuirea celulelor.

Vinere.ro pune la dispozitia clientilor sfaturi utile despre vin si sortimente deosebite!