Bei mai des un pahar cu bere sau unul cu vin?

Când un musafir aduce o sticla de vin, trebuie sa o deschizi și să-l servești. Voia bună se instalează negreșit și chiar dacă ai deja vin pe masă, o a doua sticlă nu este niciodată în plus. Invitații vor putea alege sortimentul care le bucură în mod special papilele gustative.

Pentru a nu fi nevoit să-i grăbești să termine din pahar pentru că vrei să servești un nou sortiment de vin, poți așeza încă de la început mai multe pahare în fața fiecărui musafir, transmițând astfel și mesajul că prezența lor este agreată și generozitatea ta, naturală.

Vinul a fost folosit din cele mai vechi timpuri în practica religioasă, iar despre apariția lui s-au scris multe legende. Cele mai vechi dovezi legate de vin sunt înregistrate în zonele Caucazului, Mesopotamiei sau Egiptului, iar specialiștii spun că la început vița-de-vie a fost “sălbatică”, fiind domesticită ulterior.

Încercând să explice efectiv apariția acestei băuturi, arheologii și istoricii teoretizează că oamenii preistorici se urcau în copaci de unde adunau fructe dulci, pe care ulterior au început să le depoziteze. După câteva zile de la depozitare, apărea fermentația, iar sucul obținut se transforma cu timpul într-un vin primitiv, cu un conținut scăzut de alcool.

În paralel, povestea și arta producerii berii începe acum 6000 de ani, când, se spune că a fost descoperită datorită unei bucăți de pâine ude, lăsată la fermentat, urmând să ajungă una dintre cele mai vechi și mai populare băuturi produse din ingrediente naturale.Berea a fost reinventată de mai multe ori de-a lungul istoriei iar servirea și degustarea acesteia este o artă complexă cu o tradiție impresionantă ce s-a cladit de-a lungul timpului prin talentul maeștrilor berari.

Unii specialiști susțin că berea poate fi considerată mai mult un aliment decât o băutură, datorită proteinelor și vitaminelor B conținute, unii antropologi susținând chiar faptul că plăcerea de a bea bere l-a determinat pe om să se apuce de agricultură, și că a pus bazele civilizației omenirii.

Berea conține polifenoli asemănători celor găsiți în vinul roșu, însă în cantități mult mai mici, și melanoidine – compuși rezultați în urma înfierbântării orzului sau malțului, care îi dau culoarea și gustul specific.

Dacă berea este considerată un aliment hrănitor, vinul (în special cel roșu) este considerat un medicament, sau un tonic natural pentru organism. Studiile au arătat că vinul roșu – servit la masă – oferă mai multe beneficii cardiovasculare decât berea sau alte băuturi alcoolice.

Cercetătorii au demonstrat că orice tip de alcool (etanol) contribuie la extinderea duratei de viață. Dar polifenolii, resveratrolul și alte ingrediente care se regăsesc în compoziția vinului previn bolile de inimă, deteriorarea musculară lentă și îmbunătățesc starea generală de sănătate, independent de efectele caracteristice etanolului.
Cu toate astea, consumul regulat și moderat de alcool prelungește viața și îmbunătățește sănătatea. Este de preferat consumul de vin, dar și consumatorii de bere sau băuturi spirtoase se pot bucura de efectele pozitive ale etanolului, în măsura în care nu se fac excese.

Deși vinul roșu pare să fie mult mai sănătos decât berea, un consum moderat de alcool are mai multe beneficii pentru sănătate, iar recomandările noastre le găsești pe librariadevinuri.ro

Și nu uita: atunci când bei vinul preferat acompaniat de muzica potrivită, plăcerea pe care o simţi e cu 15% mai intensă. Creierul uman este influenţat de tot ce-l înconjoară, și tindem mereu să potrivim senzaţiile primite din exterior cu gustul licorii favorite.

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Share on Tumblr
Tumblr

5 Comments

 1. Bauturile mele favorite…

  • E bine de stiut 😛

 2. Bune și vinul și berea, cu măsură, desigur. Aș adăuga că, timp de mii de ani, vinul a fost unica substanță antiseptică folosită în medicină.

  Numai bine, Eddie!

  • Nu am stiut.
   Multumesc, Zina 😛

 3. Mai degraba vin, pentru proprietatile lui sanatoase! Tin mult la sanatate, fac des cure de suplimente naturale pentru imunitate si stare de bine.. vinul e si el un medicament consumat cum trebuie, va recomand un pahar de vin in fiecare seara. Eu mai folosesc si site-ul https://www.onlinefarmacia.ro/ pentru suplimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LIKE ME ON FACEBOOK

RECOMAND

COMMERCIAL

libris.ro%20libris.ro%20 pentruanimale.ro%20 epantofi.ro

CATEGORIES

ARCHIVES

Blog Award

Blog Award

Photo Award

Semn spre carte

FOR MYSELF

www.PRchecker.info

Copyright

Creative Commons License
Cartim Blog - My Point of View by Caritm is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Romania License.
Based on a work at www.cartim.ro.
Permissions beyond the scope of this license may be available at https://www.cartim.ro/.

July 2020
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031