11 Septembrie 2001 a ramas o zi neagra in istoria recenta a omenirii.

Mi-a ramas atat de adanc intiparita in memorie, incat, imi amintesc si ce am facut in aceea zi.Trebuie sa recunosc ca initial am crezut ca a fost un accident, o eroare de pilotaj. Apoi a aparut acel breaking news: “America under Atack”, care a devenit din ce in ce mai instent,transformand aceasta varianta intr-una oficiala. Atunci am inceput sa imi pun intrebari.

Cum a fost posibil asa ceva? De ce, si mai ales, cine avea de castigat de pe urma unui asemenea eveniment?

Sa nu uitam ca vorbim despre cel mai puternic stat din lume.

Conform unor informatii ulterioare, se pare ca Administratia de la Casa Alba ar fi stiut de iminenta unor atacuri pe teritoriu american , din avertsimentele pe care guvernul Statelor Unite le-ar fi primit din partea guvernelor Germaniei, Frantei, Marii Britanii, Rusiei, Egiptului, doar ca nu s-a luat nici o masura.

De ce?

Ca sa justifice o campanie militara impotriva unor state care “gazduiau” teroristi precum Afganistan si Irak.

Oare puteau niste oameni inarmati cu bricege si care luasera lectii de pilotaj pe avioane Cessna sa piloteze si sa tranforme in avion de luptă, un gigantic Boeing 737 şi l-ar fi putut dirija către Turnurile Gemene si mai apoi catre Pentagon ?

Nu stiu , prea mi se pare desprins dntr–un film de fictiune, mintea mea nu prea vrea sa faca conexiunea.
Ma mai gandesc si la momentul caderii turnurilor; pareau ca niste cladiri care se demolau prin implozie.
Exista cateva teorii care sustin ca Turnurile Gemene au fost, de fapt, demolate cu ajutorul unui exploziv aflat doar in posesia armatei americane , numit : nanotermit.

Nanotermitul este considerat ca fiind mai puternic decat C4 sau TNT-ul , fiind considerat explozivul viitorului datorita versatilitatii, sigurantei si puterii sale.Spre deosebire de alte tipuri de explozibil conventional , nanotermitul nu poate fi depistat nici de cainii special antrenati pentru depistarea de materiale cu potential exploziv.

O alta ipoteza, care circula, ar fi aceea, ca proprietarii World Trade Center au dorit demolarea turnurilor, pentru incasarea unei asigurari de aproape 4 miliarde de dolari de la compania “Westfield Australia”.

Toate acestea pot fi speculatii dar unele se pot proba. Cel mai grav, mi se pare faptul ,ca exista un raport CIA care avertiza asupra unei iminente actiuni teroriste de proportii in SUA si ca nu s-a luat nici o masura de prevenire a acestora.

Indiferent de ceea ce s-a intamplat in realitate acolo, poate ca singurul adevar care conteaza este acela, ca au murit peste 3.000 de oameni.

Nici un avantaj material sau interes economic, nici un razboi sau act politic NU justifica un asemenea sacrificiu.

O zi trista pentru America, o alta pata de sange a Istoriei, o zi de doliu pentru Umanitate.