American-FlagMare spectacol la Washington.

Barack Obama a depus juramantul de investitura pentru cel de-al doilea mandat de presedinte la Casa Alba.

La ceremonia din fata Capitoliului au participat peste 800.000 de persoane (nu-i putin lucru saaduni atatia oameni la un loc).De la vedete , la americani veniti din toate colturile Statelor Unite, fosti presedinti, s-au adunat in locul unde au 44 de presedinti americani au depus juramantul de credinta fata tara si apararea Constitutiei.

“Eu, Barack Hussein Obama, jur solemn sa indeplinesc cu loialitate functia de presedinte al Statelor Unite, si, prin toate mijloacele pe care le am la indemรขna, sa respect, sa protejez si sa apar Constitutia Statelor Unite”, a spus Obama cu mana pe Biblie.

Ca amanunt, Biblia, pe care presedintele Obama a depus juramantul, a apartinut lui Martin Luther King.

Daca la prima investire Obama s-a poticnit tocmai la cuvintele “solemnly swear”, de data aceasta i-a iesit cursiv si fara greseala.

La ceremonie, imnul Statelor Unite a fost interpretat de Beyonce.

Conform traditiei la depunerea juramantului au fost prezenti si fosti presedinti ca Jimmy Carter, si Bill Clinton, insotit de Secretarul de Stat si sotia sa, Hillary Clinton.Fostul presedinte George Bush Senior nu a participat din motive de sanatate iar Bush Jr. nu a onorat invitatia.

Intre Capitoliu si Pensylvania Avenue, strazile ce leaga sediul Congresului si Casa Alba, au fost impanzite cu blocuri de beton, bariere de securitate, SUV-uri blindate ale armatei prezente in toate intersectiile si intreaga capitala federala tranformata in tabara securizata,unde doar cei cu bilete aveau acces.

Barack Obama a fost secondat de sotia sa, Michelle, si cele doua fetite ale lor.A lipsit catelul prezidential Bo ๐Ÿ˜›

Urmeaza 8 baluri la care cuplul prezidential va lua parte.

Barack Obama

Capitoliul

People

People