M-am saturat de prostia care duduie in jurul meu.

Oriunde ma uit e prezenta: in autobus, pe strada,in parc,in magazine, la televizor, peste tot.

Prostia nationala lansata de aparitia clasei 0, asa- zisa clasa pregatitoare , care nu e altceva decat grupa pregatitoare de la gradinita, intr-un cuvant o alta palarie pentru aceasi Marie.

Nu pot intelege de ce se agita parintii sa isi dea odraslele la scoli “bune”.

Este o aiureala.

Nu scolile trebuie sa fie bune, ci copilul sa poata asimila.Un copil incapabil, sau care nu doreste sa invete, poate sa fie inconjurat de cei mai straluciti dascali, ca tot nu se va “lipi” nimic de el.

Un exemplu:

Am urmat scoala de cartier alaturi de copii romi si alte nationalitati…Am invatat pentru ca mi-a placut. Prietennii de familie ai parintior mei, aveau doi copii de varsta mea pe care i-au dat la una din cele mai bune scoli din oras, la “C.D. Loga”.Traversau orasul sa ajunga la scoala de fite. Rezultatul a fost ca ambii au ramas corigenti, au inceput sa chiuleasca iar amaratul de mine am ajuns premiant.

In scoala de cartier unde am invatat , aveam profesori tineri, care dupa Revolutie au devenit corespondenti ai unor ziare din strainatate,angajati la Microsoft, altii au intrat in politica.

Ideea este ca daca doresti sa inveti, o faci oriunde.

In allta ordine de idei, nu mai fac politica de mult timp, dar nu sunt de acord ca batalia politica sa fie transferata in mediul privat , intim, al persooanei cu care ar trebui sa te confrunti pe planul ideilor , al dezbaterilor in Parlament, sau unde se mai face politica.

Faptul ca pe fostul premier l-au aratat pe mai toate posturile facand dus in dosul gol, cu imaginea neblurata, nu face decat sa imi demonstreze (daca mai era cazul), la ce nivel de subcultura si atitudine de mahala, a ajuns mass-media romaneasca.

Nu am fost nici pro, nici contra Boc. L-am admirat doar pentru taria cu care reusea sa incaseze pumnii din toate partile fara sa rabufneasca.

Si inca ceva: daca aveam cat de cat simpatie, candva , pentru prezidentiabilul Antonescu, am renuntat la ea, cand l-am auzit comentand la imaginile sus amintite.A fost nedemn de un om, cu atat mai mult de un politician.

Ceea ce uita acesti oameni , este faptul ca intr-o zi, rolurile s-ar putea schimba si ca nu e bine sa creezi un precedent la o anumita situatie.

Buuunnn, nu sunt de acord ca un moderator sa urle isteric la cineva aflat la telefon.Indiferent cat de nervos potr fi, la un moment dat, daca esti moderator trebuie sa ramai calm si impartial.

‘Moderator” vine de la “a modera”, si aici avem o paleta larga de femei isterice si barbati frustrati.

Avand in vedere la ce am asistat sapatamnile acestea intamplandu-se pe “sticla”, mi-a ajuns pentru jumatate de an.

In alta ordine de idei, ce nu inteleg si nu voi intelege niciodata, este faptul ca in aceasta tara, dialogul este inexistent.

Peste tot in lume, Puterea si Opozitia dialogheaza, la noi nu.

Este o situatie de genul celei intalnite la doi copii care fac un castel pe o plaja, iar unul doreste turnulete , iar celalant doreste sa faca castelului un pod. Nu cad de acord , asa ca fiecare isi ia lopatica si galetusa, si pleaca lasand castelul sa fie inghitit de valuruile marii, sau calcat in picioare de turisti.

Uite asa, cat unii “guverneaza” iar ceilanti chiulescI (scuze,participa la protest), dar sunt platiti, nivelul nostru de trai se duce de rapa de o ajungem mai rau ca Albania.

Alt lucru pe care nu ma pot abtine a-l comenta se refera la diplomatia romaneasca.

Am blocat pentru o zi statutul de candidat al Serbiei pentru aderarea la UE.

Dar stau si ma intreb, daca ar fi fost vorba de 40.000 de francezi sau etnici germani care sa nu poata exprima in limba materna, respectivele tari ar fi facut demult un scandal mostru si ar fi mers pana in panzele albe pentru drepturile acelor oameni, si nu ar fi stat sa atepte o situatie prin care sa se serveasca de acest fapt pentru un mic santaj, ca a doua zi sa semneze un protocol aiurea, de fapt un compromis, care nu ii va ajuta cu nimic pe cei din Valea Timocului.

Dar nu trebuie sa ma uita la nemti sau francezi, este suficient sa ma uit la maghiari si imi ajunge.

Ah da, mai ceva si termin. Legea lustratiei.

A fost necesara?
Da.

Ar fi trebuit facuta in anii ’90?
Da.

Sa nu uitam ca in 9 Mrtie 1990, in Timisoara, a fost citita “Propclamatia de la Timisoara” cu punctul 8 , care in sine, era echivalentul unei legi a lustratiei.

Cine a impiedicat punerea in practica a Punctului 8?

Acelas om care acum vine si spune ca “Aceasta lege este absolut inutila, ea trebuia creata la inceputul aniilor 1990.”

Pai, bine, tovarase Iliescu, ati uitat ca tocmai prin neadptarea acestei legi , ati fost ales presedinte de trei (3) ori.

Din postura “sarac si cinstit” va doareati prea mult ciolanul pentu a accepta ce va cerau acei nebuni, acei “golani” cu imaginatie si viziune, care au avut tupeul crearii acelei blestamate Proclamitii.

Sunt curios, se vor investiga, evenimentele din Decembrie, Mineriadele,evenimentele de la Targu Mures ?

Pacat ca traim in Romania si totul va ramane pe hartie si nu se va realiza nimic concret…..

PS.As fi tecut cu placere peste aceste fapte, dar nu mai puteam tine aceste ganduri doar pentru mine…..Poate sunt nebun, dar mi-as dori sa traiesc intr-o tara in care sa nu imi pese de cine e presedinte sau prim ministru.

M-am saturat de presedinti “jucatori”, prezidentiabili isterici si politicieni de mahala.