Studentia: cea mai frumoasa perioada din viata unui tanar cu aspiratii inalte, care reuseste sa imbine invatatul din facultate cu distractia, insa care, totodata, este nevoit sa treaca printr-o sesiune de examene dominata de emotii puternice si stres.

Cu totii stim ca la debutul sezonului estival, studentii au datoria de a se prezenta la examenele de la final de semestru, pentru a putea intra cu dreptul in vacanta de vara. Regulamentul nu poate fi incalcat ori modificat, asa ca niciun student nu poate ocoli perioada stresanta a examenelor de la facultate. Insa sesiunea poate fi mult mai usoara, daca se cunosc 5 ponturi care, de altfel, se pot dovedi extrem de utile oricarui student in aceasta perioada.

5 accesorii folositoare in sesiunea de la facultate!

In mod cert, sesiunea de vara e mult mai dificila decat cea care se sustine dupa vacanta de Craciun. De ce? Temperaturile ridicate, gandul ca se apropie vacanta si zgomotele de la terasele din apropiere sunt doar cateva dintre aspectele care pot bruia cu usurinta un student nevoit sa invete un volum ridicat de materie. Insa aceasta perioada poate fi trecuta, cu brio, daca se au in vedere cele 5 lucruri menite sa faca viata mai usoara in sesiune:

  1. Se spune ca se pot retine mult mai rapid informatiile prin intermediul memoriei vizuale. Cum? Este indicat ca studentul sa isi sintetizeze materia cu ajutorul unor markere colorate pe foi A4 ori pe o tabla magnetica. Cu siguranta, o tabla magnetica de la Absolut OFFICE poate simplifica munca in perioada examenelor.

 

  1. In sesiune, mai mult ca oricand, este de dorit ca studentul sa fie organizat si responsabil.De aceea, prezenta dosarelor, a mapelor si separatoarelor este indispensabila. Toate aceste lucruri pot fi achizitionate printr-un simplu click de pe Absolut Office. ro este un magazin de papetarie – birotica in care pot fi gasite absolut toate lucrurile necesare unui student in sesiune si nu numai.

 

  1. Nu trebuie sa lipseasca stick-ul de memorie pentru proiectele de la facultate. Este bine stiut ca, mai nou, profesorii universitari cer ca proiectele si referatele sa fie sustinute oral sub forma unor prezentari Power Point. De aceea, orice student are nevoie de o varianta mini a a spatiului de stocare pentru materiile la care va fi notat pe baza de proiect.

 

    1. Tableta este un gadget la care foarte multi studenti apeleaza in facultate si, mai ales, in sesiune. Motivul? Exista carti si manuale mult prea scumpe pentru a putea fi achizitionate ori care pur si simplu nu se gasesc decat in varianta online. Astfel, tinerii ingeniosi apeleaza la varianta downloadarii variantelor online a cartilor mult prea scumpe ori prea greu de gasit in librarii.

 

      1. Bateria externa nu poate lipsi din ghiozdanul unui student. Nimeni nu isi doreste sa i se descarce brusc bateria de la telefon ori laptop in sala de lectura ori la biblioteca. Un gadget ca acesta este mai mult decat util, intrucat are rolul de a tine telefonul ori laptopul incarcat pentru mai mult timp.

Iata 5 lucruri mai mult decat interesante despre accesoriile pe care orice student trebuie sa le aiba in sesiune.