Hoinarind printre bloguri, lai Dojo, Krossfire, Whitewolf, am citit cateva articole care au un punct comun : traficul rutier, mersul pe jos si bicicletele.

Pornind de la ce am citit in blogurile prietenilor mei, m-am gandit sa scriu cateva randuri despre Amsterdam, orasul in care mersul pe jos sic el cu bicicleta sunt un adevarat cult.

In Amsterdam, lumea circula, in mare parte, doar pe biciclete sau cu tramvaiul. Acest lucru se face firesc, nu pentru ca nu ar avea masini, ci pentru ca in Amsterdam, este mai usor de circulat cu bicicleta decat cu masina.

Strazile sunt cochete dar inguste, iar orasul este impanzit de zeci de canale, pe care plutesc barci si vaporase.

Pe raul Amstel, aceste barcute constuie un mijloc de transport.Asa cum noi avem biciclete, olandezii au si biciclete si barci cu motor 😛

In Amsterdam, conform unei statistici facute in 2006 existau 465.000 de biciclete iar traficul rutier din acest oras este considerat unul din cele mai sigure din lume.

In legatura cu transportul in comun, aici exista o imensa retea de tramvaie care asigura trasportul dintr-un oras in altul al Olandei. Acest mijloc de tramsport este folosit de aproximativ 35% din locuitorii Amsterdam-ului.

Cateva instantanee din acest frumos oras. 😛

Enjoy it 😛

Amsterdam 8

Amsterdam  7

Amsterdam 6

Amsterdam 5

Amsterdam 4

Amsterdam 2

Amsterdam 1

Amsterdam 9

Amsterdam 10

Amsterdam 11

Amsterdam 12

Amsterdam 13

Amsterdam 14

PS. Oare la noi, va fi vreodata posibil asa ceva?

Pun aceasta intrebare in ambele cazuri : ne vom putea deplasa pe biciclete fara a ne fii frica ca vom fi accidendentati ?

Vom avea, o retea de mijloace de transport in comun care sa vina la minut ?

Nu prea cred sau nu prea curand…