In fiecare an,in lunile , iulie si august, Timisoara este gazda unor targuri de antichitati deosebit de interesante. Acestea sunt gazduite in Piata Unirii sau oaza baroca care face ca expunerea acestor obiecte vechi de cativa zeci de ani, si unele mai vechi, fac o atmosfera placuta avand izul inceputului de secol XIX.

Am devent un obisnuit al acestor targuri. Imi place ca aici gasesc de la tablouri in ulei, ceasuri si pendule, decoratii militare, carti, statuiete,monezi, bijuterii vechi,pana la kitsch-uri.

Daca mergi sa admiri exponatele esti in siguranta, daca doresti sa achizitionezi ceva frumos si la un pret rezonabil, trebuie sa ai rabdare, sa intorci cele expuse pe toate partile pentru ca apoi sa negociezi un pret bun.

Poti pleca foarte satisfacut de achizitie, mai ales daca te gandesti ca daca vizitezi un magazin de antiichitati cu dorinta de a achizitiona ceva, ramai tampit de preturile cerute.

Daca acun un an am plecat cu cateva achizitii, anul acesta am fost doar in postura de fotograf.

Cateva imagini care sper sa va placa 😛

Din pacate aceste targuri au loc intr-o anumita locatie, la o anumita data, acest lucru facandu-ma sa fiu atent la toate exponatele intr-un timp limitat, ceea ce este destul de obositor  reducand din placerea reala pe care o am la vizitarea acestui gen de intalnire cu istoria.

Imi doream sa am un loc unde sa vizualizez in detaliu si fara graba aceste minunate exponate ……Fiind o persoana careia ii place ca totul sa fie asezat intr-un singur loc ca si care sa ma plimbe printre povesti spuse sau doar lasate sa se intrevada, am fost incantat cand am descoperit  Magazinul de antichitati. E locul in care obiectele au o a doua tinerete asteptand sa fie achizitionate pentru a da  locurilor unde vor fi asezate un farmec si o eleganta aparte.

Pe Antic Shop am gasit de la monezi , aparate de fotografiat, bijuterii, discuri de vinil, piese de mobilier si de arta. Recunosc ca de multe ori atunci cand gasesc ceva care imi place am impresia ca ii vad  , simt,  povestea de altadata….. De exemplu celor care scriu cred ca le-ar place un birou cu secretariat care poate aduce cu sine ceva din epocile in care domnitele sau cavalerii isi scriau cu patima sentimentele cu penitele din pana de gasca..Doamnelor si domnisoarelor cred ca le-ar place sa aiba o bijuterie care in mod sigur le va face  mai misterioase si mai frumoase. Uitandu-ma la aparatele de fotografiat ma intreb cata istorie au imortalizat…..

Intr-o epoca ce pare a alerga si care abia ajunge sa respire, intr-o era digitala , vintage e noua moda….