Cand vezi ce dezastru este in tara, te bucuri ca pagubele tale sunt infime si iti pare rau de casele daramate si de stransura de-o viata a oamenilor care s-a dus pe apa sambetei.
Grindina a facut prapad la noi, iar eu am gresit ca am lasat masina afara. Ma pregateam sa ma intalnesc cu prietenii in centru si am lasat-o in fata portii, nu m-am mai obosit sa o bag in garaj. La televizor am vazut poduri prabusite si case facute una cu pamantul sau masini luate de viitura. Abia cand am auzit zgomotul infernal al grindinei si cel de cioburi care se imprastiau peste tot, am inteles adevarul.

Cum a trecut furtuna, am cautat pe internet parbrize Audi si am gasit un magazin dispus sa mi-l trimita la domiciliu dupa 7-10 zile.
Era cam mult de asteptat, dar m-am bucurat ca l-am gasit. O vreme am folosit mijloacele de transport in comun si consumam de doua ori mai mult timp, luand in calcul si intarzierile.
Ma aflam in asteptarea comenzii, cand am inceput sa ma interesez cine s-ar putea ocupa de montajul parbrizului meu. Stiam ca trebuia sa gasesc o modalitate de a duce masina cu parbrizul facut tandari la service, unde sa fie demontat cel spart si montat cel nou, dar trebuia sa imi asigur mobilitate, dupa montaj parbrize Audi.
Credeam ca ghinioanele mele au luat sfarsit, cand i-am gasit pe profesionistii firmei Parbrizeacasa.ro care au program de lucru in toate zilele saptamanii de luni, pana duminica inclusiv, de la ora 8, la ora 20. Era un noroc ca ei veneau la domiciliul meu cu echipamente si consumabile de calitate si ca nu ma mai lasau sa astept alte 7 zile pana la montare.
Dar numai mie mi se putea intampla asta! Desi le-am indicat corect marca masinii furnizorilor, parbrizul nu se potrivea, iar eu am gresit ca nu verificasem coletul sigilat la primire. Eram un pachet de nervi, cand mi-am dat seama ca echipa venise degeaba si trebuia sa plasez alta comanda, iar sa astept…Imi era si frica!
-Va aducem noi parbrizul potrivit fiindca il avem in stoc, mi-au spus amabili! Livram-montam parbrize pentru autoturisme, autoutilitare, camioane si utilaje.
Mi-a revenit zambetul pe buze, cand am vazut ca s-au reintors cu parbrizul si in 30 de minute a fost montat cu cele mai bune consumabile. M-au invitat sa verific manopera si etanseitatea si nu au plecat, pana nu mi-au facut instructajul cum sa nu deteriorez montajul.
Cateva zile dupa montaj, posesorul masinii trebuie sa fie atent sa parcheze corect, sa nu duca masina la spalatorie si sa nu evite folosirea cricului.
Au trecut luni multe de-atunci si pastrez datele de contact ale firmei Parbrizaacasa.ro. Imi pare rau ca nu am fost informat de la inceput ca firma vinde parbrize ieftine, geamuri laterale si chedere auto.
Acum stiu la cine sa apelez, dar sunt mult mai grijuliu cu masina.
Privesc dezastrul din tara si ma incearca mila fata de oamenii care au pierdut totul si ma consider norocos ca pentru mine totul s-a rezolvat atat de simplu.