Utilizarea unui generator curent pe gaz ar putea aduce cu sine o serie de intrebari pe care vi le puteti pune in vederea unei folosiri cat mai corecte si a unei vieti cat mai lungi a aparatului. Cateva dintre acestea pot fi regasite mai jos.

Ce fel de gaz ar trebui sa folosesc in generatorul care functioneaza pe baza de gaz? Utilizati un gaz obisnuit fara plumb cu cel putin 85 de octan. Opriti motorul generatorului si lasati-l sa se raceasca aproximativ 2 minute inainte de alimentarea cu combustibil. Nu introduceti niciodata gaz in generator in timp ce motorul functioneaza.

De ce ar trebui sa adaug ulei de motor pentru generator inainte de pornirea acestuia? Este important sa adaugati ulei de motor pentru generator inainte de a porni noul generator electric pe gaz, deoarece motorul a fost expediat cel mai probabil din fabrica fara ulei in carterul motorului. Ar trebui sa verificati nivelul uleiului de motor inainte de pornirea acestuia pentru prima oara, deoarece functionarea generatorului fara ulei de motor va strica motorul. Verificati nivelul uleiului de motor de fiecare data cand folositi generatorul.

Ce fel de ulei de motor pentru generator de curent pe gaz ar trebui sa folosesc? Utilizarea uleiului de motor al generatorului potrivit este esentiala pentru functionarea generatorului pe o durata lunga. In general, uleiul de motor de 10W-30 de inalta calitate este acceptabil, dar consultati manualul motorului pentru recomandari despre ulei. De fiecare data cand folositi generatorul, asigurati-va ca verificati nivelul uleiului de motor.

De unde pot obtine piese de intretinere a generatorului sau service de garantie pentru motor? Daca sunteti in cautarea unor piese de intretinere sau servicii de garantie pentru generatorul dvs., consultati manualul sau cartea de service pentru a obtine toate informatiile de care aveti nevoie.

Pot conecta generatorul meu portabil la casa ca sursa de producere a energie electrice? Da. Daca generatorul trebuie utilizat ca sursa de alimentare de sine statatoare in caz de avarie a energiei electrice, acesta ar trebui sa fie instalat de un electrician autorizat si inregistrat si in conformitate cu toate codurile electrice locale aplicabile. In general, sunt necesare unele tipuri de comutatoare de transfer manual. Retragerea energiei electrice este extrem de periculoasa, de aceea este important sa fie luate toate masurile de precautie, iar instalarea motorului sa fie realizata doar de persoane care cunosc sau sunt autorizate.

Cat de des ar trebui sa inchid generatorul? Generatorul trebuie sa fie oprit in timpul alimentarii si la verificarea si adaugarea de ulei.

Cand ar trebui sa aplic o sarcina generatorului? Faceti generatorul sa functioneze inainte de aplicarea unei incarcari. De asemenea, scoateti sarcina inainte de a opri unitatea. Nu modificati viteza motorului. RPM sunt setate din fabrica.

Cand ar trebui sa scurg benzina din motor? Ar trebui sa eliminati intotdeauna benzina din motor daca intentionati sa depozitati unitatea in subsol sau garaj. Nu trebuie sa depozitati niciodata materiale combustibile in casa sau vehiculul dumneavoastra. Nu uitati niciodata sa nu folositi generatorul in spatii limitate, in special in interiorul casei. Monoxidul de carbon poate provoca moartea.