three-stray-dogsAm incercat tot timpul sa ma tin departe de ceea ce se intapla in jurul meu, pentru ca realitate inconjuratoare este urata, iar blogul acesta reprezinta in refugiu.

De data aceasta simt nevoia sa imi exprim o parere.

Imi plac foarte mult copiii avand o gramada de prieteni prin cartier a caror varsta variaza intre 3-13 ani.In aceasi masura sunt si un “iubitor de animale”, posedand catei, pisoi, pesti, dar pot fi foarte echilibrat in judecata mea.

Consider ca mult mediatizata moarte a “copilului ucis de maidanezi” pe langa tragismul pe care un astfel de eveniment il are, incepe sa aiba o componenta de manipulare politica , de pe toate esicherele: dreapra, stanga sau centru….

Cu riscul de fi linsat in public consider ca primul vinovat nu este cainele.

De ce?

Pentru ca eu consider ca daca ai un copil, un nepot de 4 anisori, cand mergi cu el in parc sau pe Luna, NU-L scapi din ochi, nu astepti 45 de minute ca sa iti dai seama ca lipseste.

Sunt de acord ca Bucurestiul nu arata a oras european cu maidanezi pe strada.Nu am vazut nicaieri in Europa caini pe strada.Stiu ca exista in Grecia, la Atena , caini pe strada, dar acolo exista o alta mentalitate a oamenilor iar cainii nu devin agresivi.Stiu ca Roma este plina de pisici.

Sunt constient ca acesti caini se chinuie pe strada,fiind flamanzi sau bolnavi.Mai sunt caini “adoptati” de magazine, blocuri fiind hraniti de locatari , respectiv de vanzatori dar acestia sunt blanzi.De regula, hingherii cand vin sa ridice caini sa ii duca in adaposturi nu ii ridica pe cei periculosi , ci pe cei blanzi care interactioneaza cu omul.Nu am vazut echipaje ale primariei pe damburi sau in locuri izolate unde se creeaza haitele, si unde exista caini agresivi.

Si ce adaposturi avem? Este cumplit daca mergi intr-un asemea loc.S-au alocat atatea fonduri de-a lungul anilor ca daca acestea ar fi fost folosite in mod corect, situatia ar fi fost de multa vreme rezolvata.

Este o adevarata Mafie , se deruleaza afaceri de milioane in spatele cainilor maidanezi. Am vazut caini cu cercel in ureche, care cica, au fost sterilizati, dar faptic aveau organele genitale neatinse.Si atunci ma inrteb , banii aceia unde s-au dus?? Cine i-a bagat in buzunar???

Ni se sugereaza sa adoptam un caine maidanez. Okay, dar cum incurajeaza autoritatile acest lucru? Punand taxa de 150 de lei pentru un caine luat acasa??? Asa incurajezi omul punand biruri? Pentru ce??

Unde se duc acesti bani? Pe hrana celor din adaposturi?> Ingaduitio-mi sa fiu sceptic in aceasta privinta.

De e se pune problema acestor caini doar dupa un eveniment tragic?

Pentru ca acesta este mentalitatea romanului??

In Timisoara exista o clinica veterinara care sterilizeaza caini luati de pe strada care sunt adoptati in Germania sau Spania.Dar cate organizatii fac acest lucru?

In plus, am stat de vorba cu un doctor conferentiar la Universitatea de Medicina Veterinara care imi spnea ca in anii ’70 a avut loc o actiune ampla de starpiere a cainilor si pisicilor strazii. Urmarea a fost ca orasul s-a umplut de sobolani.

Domnul conferentiar Bolte a facut un studiu in aceasta privinta pe care l-a inmanat autoritatilor din aceea vreme prin care demonstra ca este nevoie de aducerea unor caini sau pisici pentru a tine rozatoarele la distanta.Argumentatia nu a lasat loc de dezbateri, astfel ca s-a dat unda verde tezei sale iar rozatoarele au disparut.

Revenind la subiectul initial, consider ca nu cainele a fost de vina , nici copilul , ci autoritatile!!!!

Fara sa fiu aspru, ma intreb cum poate mama aceea sa isi mai priveasca soacra in ochi dupa cele intamplate??? Si inca o intrebare: cum poti sa iei parte la mitinguri la cateva zile dupa ce ti-a murit copilul?

Un om indurerat isi jeleste pierderea. Pot intelege implicarea in dorinta de a schimba ceva, dar perioada de doliu este deosebit de importanta pentru o persoana intr-o asemenea perioada.De cate ori se duc la o manisfestare , practic retraiesc tragedia si nu isi dau seama ca sunt manipulati politic.

Problemele se pot rezolva daca se doreste acest lucru, dar ingaduiti-mi sa ma indoiesc de acest lucru.

Aceasta situatie se va prelungi deoarece in spatele animalelor strazii sunt prea multe interese.

Si inca ceva, cainele nu ataca daca nu este provocat. Nimeni nu stie ce s-a intamplat acolo.Si cum a ajuns acel copilas de 4 anisori singur la o distanta de 1 km distanta de bunica sa???

Sigur a fost omorat de caini? Sau s-a intamplat altceva acolo si cainii doar l-au gasit si l-au luat ca o prada???

Iar sutele de ONG-uri ce pazesc??? De ce nu se creaza adaposturi?? Politicienii se pot eutanasia?? Chiar suntem o tara in care furtul este cea mai serioasa meserie??

PS. Astept linsajul, dar avand in vedere ca este blogul meu, imi pot spune umila-mi parere.

Imi cer scuze ca fiind duminica nu am postat un articol mai relaxant , dar mi s-a umplut paharul.