three-stray-dogsSunt un iubitor de animale declarat.De cate ori vad cate un catel pe strada am o strangere de inima si caut sa gasesc o solutie pentru ei.Din pacate, in afara de ajutorul pe care il ofer celor din cartier carora le dau din bobitele purtate asupra mea intr-o punguta, nu reusesc sa gasesc vreuna.

Solutia ar fi adaposturile in care aceste animalute sa fie ingrijite pentru ca, mai apoi, sa fie adoptate.

Stiindu-mi slabiciunea mai multi prieteni m-au sfatuit sa ma implic in diverse proiecte care vizeaza aceste suflete ajunse, fara voia lor, in strada.

Am raspuns “Okay”, asa ca maine ma duc la o strangere de fonduri si donatii alcatuite din: hrana, custi, diverse accesorii, medicamente.Pentru a face mai atractiva intalnirea, organizatorii ne-au dat intalnire intr-un club din Timisoara unde vor fi puse in vanzare bijuterii pentru doamne , iar din banii stransi se vor cumpara cele necesare acestor animale.

Nu stiu cu ce am sa ii pot ajuta pe acesti voluntari inimosi, care isi aloca din timpul, banii si cunostintele lor pentru a repara o nedreptate comisa unor fiinte a caror singura vina este aceea ca au fost abandonate de niste oameni iresponsabili, dar dupa primul contact am sa vad ce si cum.

Strigator la cer mi se pare hotararea Consiliului Local si a primarului, d-nul Robu, care cer 350 de lei celor care doresc sa adopte un caine din adapost. Consider furt pe fata faptul ca pentru o adoptie la distanata, adica patrupedul ramane in adapost si un cetatean da 350 lei/luna pentru intretinerea acestuia.Pai, catelul acela ar trebui sa traiasca intr-un lux echivalent cu cazarea la un hotel de patru stele.

Am doi catei si nici daca adun hrana, samponul, deliciile, hainutele, accesorile, nu ajung la aceasta suma.Pentru ca, accesorii cum ar fi zgarzi sau lese, castroane sau hainute, se cumpara o singura data.Un caine nu mananca un sac de bobite pe luna , doar daca este de talie imensa, deci suma nu este justificata.

Si cu ce incurajeaza Primaria Timisoara adoptia cerand o asemenea suma? Daca stau si ma gandesc mai bine, un om care-si doreste un caine, poate cumpara un puiut de rasa la 100 de euro, adica mai adauga 100 lei la suma pe care edilul nostru o cere pentru un catel din adapost.Si atunci sa nu ai impresia ca , de fapt, se pun oprelisti adoptilor, ca nu se doreste salvarea acestor suflete?

Bine ca se implica strainii…

Will you be my volunteer

Pe toti cititorii din Timisoara ii invit maine la Clubul “Daos” de pe Spl.Nicolae Titulescu nr 5, pentru a impusca doi iepuri deodata, achiztionarea unui cadou pentru Valentine Day si un ajutor pentru cel mai bun prieten al omului.

Will you be my volunteer ??

Cred ca putem face un asemenea gest pentru o moaca ca cea de mai jos!! Faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cum ar arata ingrijit….

Catel din adapost